1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Voucher 150 ευρώ για νέους που θα εμβολιασθούν – ΟΑΕΔ προγράμματα

voucher-150-ευρώ-για-νέους-που-θα-εμβολιασθούν

Voucher 150 ευρώ για νέους που θα εμβολιασθούν – ΟΑΕΔ προγράμματα – Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις: Μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους 940.000 νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη κάνει ή θα κάνουν εντός του 2021 την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, κινηματογράφους και θέατρα.

Η προπληρωμένη κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021 και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με βεβαίωση για όσους νέους δεν έχουν «έξυπνο» τηλέφωνο.

«Από σήμερα ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μια κατηγορία πολιτών που δοκιμάστηκε με την αναστάτωση των σπουδών τους, την απομάκρυνση των φίλων τους, την απουσία ταξιδιών και διασκέδασης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η συγκεκριμένη  πρωτοβουλία αποτελεί κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. «Όσο αυτοί θωρακίζονται η μετάδοση περιορίζεται», είπε και πρόσθεσε: «Η μετάλλαξη μεταδίδεται πιο γρήγορα σε ανεμβολίαστους. Πρέπει να φτάσουμε στο ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού στο 70% ίσως και περισσότερο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει έχει πολλούς ευνοημένους, καθώς στηρίζει την αγορά και ταυτόχρονα κατευθύνει και μέρος του πλούτου στη νέα γενιά της κοινωνίας.

Προανήγγειλε ότι σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους λέγοντας μάλιστα ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Κάλεσε όπως είπε: « Τα αγορια και τα κορίτσια να χαρούν να τσιμπηθούν για να ταξιδέψουν και να διασκεδάσουν μέχρι να αφήσουμε πίσω τη μεγάλη περιπέτεια του κορωνοϊου με την κάρτα ελευθερίας θα λέγεται.», σημειώνει το skai.gr.

Voucher 150 ευρώ για νέους που θα εμβολιασθούν – ΟΑΕΔ προγράμματα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αλλαγές στους ωφελούμενους περιλαμβάνει η τροποποίηση του Ειδικού Προγράμματος ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτη-μένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και του Προγράμματος Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονο-μικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (101 Α’) που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής- εντολή κενής θέσης- υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΓΕ ΕΚΟ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης/φορέα, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση/φορέας επιθυμεί να επιχορηγηθεί για άτομα που θα απασχολήσει σε υποκατάστημά της, τότε θα υποβάλει την αίτηση στο ΓΕ ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το υποκατάστημα της επιχείρησης όπου θα απασχοληθούν, επιλέγοντας από τη σχετική στήλη.

Tα υποκαταστήματα ή γραφεία που έχουν την έδρα τους σε χώρα μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση στο Γ.Ε. ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το υποκατάστημα ή γραφείο.

Οι επιχειρήσεις, φορείς και Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα δηλώνουν στην αίτησή τους ότι θα υποβάλουν στο αρμόδιο Γ.Ε. ΕΚΟ ή ΚΠΑ2 τις σχετικές αποφάσεις του αρμοδίου οργάνου για την έγκριση ανάληψης δέσμευσης της πίστωσης για τα έτη κατά τα οποία προτίθενται να απασχολήσουν τους ωφελούμενους και το υποβάλλουν με κάθε πρόσφορο μέσο, στη συνέχεια, ως δικαιολογητικό, εντός της προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών για την έγκριση από την υποβολή της αίτησης, σημειώνει το dikaiologitika.gr.

Αναδρομικά: Η ώρα της πληρωμής – Τελευταία νέα για Κοινωνικό Τουρισμό

Δελτίο Αγρότη 29/06/2021: Τελευταία πληρωμή – Voucher 200 ευρώ

Λίστα πληρωμών για συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα