1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

voucher ΟΑΕΔ και ενστάσεις – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Οι επιλαχόντες και οι μη επιλεγέντες του προγράμματος «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» έχουν το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από τη χθεσινή δημοσίευση των Πινάκων Κατάταξης προσωρινών Ωφελουμένων.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε

επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.520 ευρώ.

Για τις ενστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν, θα συγκροτηθεί επιτροπή ενστάσεων, με απόφαση του Προϊσταμένου της ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, για τους ωφελούμενους.

Η επιτροπή αυτή θα είναι πενταμελής και θα αποτελείται από στελέχη της ΕΔ ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ. Οι αντιρρήσεις θα κατατίθενται εγγράφως στην ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, Κοραή 4, Αθήνα ΤΚ. 10564 με συστημένη επιστολή υπόψη της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής, η οποία αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό επί των αντιρρήσεων.

Η επιτροπή εξετάζει κατά πρώτον το εμπρόθεσμο και εν συνεχεία το βάσιμο των αντιρρήσεων, εκδίδει δε αιτιολογημένη απόφαση την οποία κοινοποιεί με κάθε πρόσφορο μέσο στον υποβάλλοντα τις αντιρρήσεις.

Η επιτροπή δύναται να ζητήσει διευκρινήσεις από τον υποβάλλοντα την αντίρρηση και γενικώς να ενεργήσει οτιδήποτε απαιτείται προκειμένου να αξιολογήσει τους ισχυρισμούς του υποβάλλοντα. Η διάρκεια της θητείας των επιτροπών ορίζεται μέχρι τη λήξη
της δράσης με απόφαση του Προϊσταμένου της ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ.

Η επιτροπή πρέπει να αποφανθεί επί των αντιρρήσεων, έως 15 εργάσιμων ημερών από την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων. Μετά την εξέταση των ενστάσεων συγκροτείται το οριστικό μητρώο ωφελουμένων.

Οριστικό Μητρώο Ωφελουμένων

Με σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συγκροτείται το Οριστικό Μητρώο Ωφελουμένων και δημοσιεύεται στην ειδική ιστοσελίδα για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Η ΕΥΕΔ ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ δύναται να προβαίνει σε επικαιροποίηση του Μητρώου σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο. Οι πίνακες κατάταξης του Οριστικού Μητρώου Ωφελουμένων περιλαμβάνουν μόνον τους κωδικούς ΚΑΥΑΣ των ενδιαφερομένων.

Μετά τη δημοσίευση του οριστικού Μητρώου ωφελουμένων, οι ωφελούμενοι επιλέγουν πάροχο κατάρτισης από το δημοσιευμένο Μητρώο Παρόχων. Στον πάροχο της επιλογής τους, προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ταυτοποίηση, βεβαίωση ανεργίας, αντίγραφο απολυτηρίου υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ανώτερου επιπέδου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που το απολυτήριο ή ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή).

Οι Πάροχοι Κατάρτισης επαληθεύουν τα δικαιολογητικά των ωφελουμένων και εφόσον οι ωφελούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και ένταξης στην πράξη, οι πάροχοι προχωρούν στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης μέσω της σύναψης της διμερούς σύμβασης μεταξύ παρόχου και ωφελουμένου.

Οι πάροχοι έχουν την πλήρη ευθύνη για την επιλεξιμότητα των ωφελουμένων ως προς το κριτήριο του επιπέδου σπουδών, δηλαδή ότι οι ωφελούμενοι είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ θα προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο και σε περίπτωση που προκύψει ότι πάροχος εισήγαγε στην Πράξη μη επιλέξιμο ωφελούμενο ως προς τον τίτλο σπουδών ή/και την ηλικία τότε θα περικόπτεται το 100% των ποσών των επιταγών κατάρτισης του παρόχου (Α πληρωμή, Β πληρωμή και Γ πληρωμή) που αντιστοιχούν στον μη επιλέξιμο ωφελούμενο. Συνακόλουθα ο ωφελούμενος θα διαγράφεται από το Μητρώο Ωφελουμένων.

Επιπλέον, η ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ θα προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο ως προς τη γνησιότητα των απολυτηρίων Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλων προσκομισθέντων τίτλων σπουδών. Σσε περίπτωση αναντιστοιχίας μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων στην αίτηση συμμετοχής και των υποβληθέντων δικαιολογητικών υπερισχύουν τα υποβληθένταδικαιολογητικά σε συνέχεια του ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί.

Σε περίπτωση που κατά την ενεργοποίηση των επιταγών κατάρτισης διαπιστωθεί ότι οι ωφελούμενοι δεν πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στο Μητρώο Ωφελουμένων τότε οι εν λόγω ωφελούμενοι διαγράφονται αυτομάτως από το Μητρώο και τη θέση τους θα μπορούν να λάβουν οι κατά σειρά επιλαχόντες της ιδίας Διοικητικής Περιφέρειας.

voucher ΟΑΕΔ και ενστάσεις – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Tελευταία νέα.

Το ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και τα αρμόδια υπουργεία βρίσκονται στην τελική ευθεία για την έκδοση μία μεγάλη προκήρυξης, η οποία θα αφορά σχεδόν 1.600 μόνιμες προλήψεις σε δήμους.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η συγκεκριμένη προκήρυξη βρίσκεται ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και αναμένεται να αναρτηθεί στα μέσα του φθινοπώρου. Όπως αναφέρει η «Ημερησία» πηγές του ΑΣΕΠ προσδιόριζαν την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στον Οκτώβριο.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η προκήρυξη θα εκδοθεί είτε το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου είτε αρχές Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα  και οι αιτήσεις από τους δικαιούχους – ενδιαφερόμενους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ΑΣΕΠ κινείται στην επεξεργασία των τελευταίων λεπτομερειών της προκήρυξης.


Ειδικότητες

Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν: ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών,ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).

H προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες:  Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς.

edupass.gov.gr : Η νέα πλατφόρμα και η δήλωση – ΟΑΕΔ επιδόματα

Εμβόλιμη πληρωμή για αναδρομικά συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ

24/9/2021 η έναρξη για πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα