1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

SINGLES | Γιατί δεν έχω σχέση;

Οι φίλοι έχουν σχέση, η αρχική σου έχει γεμίσει με μωρουδιακά πατουσάκια, σέλφι ζευγαριών στο ηλιοβασίλεμα. Μέχρι και στο Μπιγκ Μπράδερ ζευγαρώνουν, σκέφτεσαι ενώ προσπαθείς να υπολογίσεις πόσος καιρός πέρασε από τότε που έκανες σχέση τελευταία φορά. Δεν λέμε, η τύχη καμιά φορά να μην είναι με το μέρος σου, αλλά ίσως να μη βοηθάς και εσύ λίγο την κατάσταση.

Δεν έχεις κάνει ενδοσκόπηση

Ίσως ψάχνεις έναν άνθρωπο ο οποίος θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου και όχι κάποιον που θα σε καλύπτει συναισθηματικά. Ωστόσο, τις ανάγκες μας τις καλύπτουμε οι ίδιοι.  Ένας σύντροφος μπορεί να μας προσφέρει συντροφικότητα, αγάπη ή αλληλοκατανόηση∙ συναισθήματα που μπορεί να προσφέρει κυρίως μία ρομαντική σχέση. Δυστυχώς όταν είμαστε απογοητευμένοι από τη ζωή, αναζητούμε κάποιον για σύντροφο που να μπορεί να καλύψει εκείνα τα κενά που μας κάνουν να είμαστε δυστυχισμένοι. Κι αυτός από μόνος του είναι εντελώς λάθος λόγος να κάνεις σχέση.

Πολλοί άνθρωποι θα τρέξουν μακριά αν δουν ότι ψάχνεις ψυχολόγο αντί για σύντροφο. Αντιθέτως, ένας άνθρωπος θέλει για ταίρι κάποιον που να τον εκτιμά και να τον θέλει για αυτό που είναι. Θέλει να νιώσει ότι κέρδισε μία θέση δίπλα σου, όχι ότι θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε στη θέση σου.

Τι να κάνεις: Ψάχνεις αγάπη, όχι ευτυχία. Νιώθεις ότι κάτι λείπει από τη ζωή σου και νομίζεις ότι αυτό το κάτι είναι η σχέση. Αν είσαι δυστυχισμένος-η χωρίς σχέση, μάλλον θα είσαι και με σχέση. Αυτό που χρωστάς στον εαυτό σου είναι να τον κάνεις ευτυχισμένο. Ξεκίνα το χόμπι που πάντα ζαχάρωνες, φτιάξε το σώμα που πάντα ήθελες. Αν είσαι χαρούμενος-η με τον εαυτό, τότε μοιραία θα υπάρξουν άνθρωποι που θα θέλουν να είναι μαζί σου.

Ζητάς τον ουρανό με τ’ άστρα

Κακά τα ψέματα, ο πήχης (με τη βοήθεια του ίντερνετ) έχει ανέβει  πολύ τον πήχη. Πρέπει ο υποψήφιος σύντροφος εκτός από όμορφος-η με καλή δουλειά, έξυπνος-η, κατάλληλος-η για οικογένεια και με χιούμορ, να σου κάνει και κλικ από την πρώτη στιγμή. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά με τον ιδανικό άνθρωπο.

Αυτές οι απαιτήσεις έχουν φωλιάσει μέσα σου -και δεν σε κατηγορούμε γι’ αυτό- και ο καιρός περνάει κάποια από τις γνωριμίες σου να σε ικανοποιεί. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο σκέφτεσαι ότι έρχεται και η δική σου η σειρά.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ούτε η υπομονή ούτε τόσο στα χαρακτηριστικά που ψάχνεις. Το πρόβλημα είναι ποια χαρακτηριστικά έχουν προτεραιότητα. Ενώ λες ότι θες κάποιον-α στοργικό-ή και έξυπνο-η, αρχίζεις να εστιάζεις σε άλλα όπως η εξωτερική εμφάνιση ή τα μέρη που βγαίνει. Τα παπούτσια μπορείς να τα αλλάξεις και δεν είναι και κάτι σημαντικό, την προσωπικότητα όμως δεν μπορείς.

Τι να κάνεις: Φτιάξε μία λίστα με τρία χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει και αυτά που δεν θα διαπραγματευόσουν με τίποτα να ανεχτείς.

Άλλο ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι η ψευδαίσθηση του έρωτα με την πρώτη ματιά. Μπορεί να γνωρίσεις κάποιον που θα σου πάρει τα μυαλά από την πρώτη στιγμή, μπορεί όμως μόλις περάσει αυτή η πρώτη στιγμή να ξενερώσεις τελείως. Άσε πίσω σου το κόνσεπτ «έρωτας με την πρώτη ματιά» και αποφάσισε ότι κάποιος σου κάνει το κλικ αφού ανταλλάξεις πέντε κουβέντες μαζί του-ης. Εκτός κι αν είσαι ρηχός-ή.

Όσο αδιαφορούν, κολλάς

Σου αρέσει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ακριβώς όπως τον θέλεις, συναισθηματικά δεν είναι διαθέσιμος κι εσύ νομίζεις ότι με το εκρηκτικό σου ταπεραμέντο θα του-ης ταράξεις τον κόσμο και θα γίνει ένας άλλος-η. Καλό είναι όμως να θυμάσαι ότι τους ανθρώπους τους εμπνέουμε να αλλάξουν, δεν τους το ζητάμε καν.

Τι να κάνεις: Ρώτα τον εαυτό σου: «Τι μου προσφέρει μία τέτοια σχέση;», «Για ποιον λόγο έχω κολλήσει με έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση;». Αντιμετώπισε τον εαυτό σου.

Κάποιες φορές ζητάμε την επιβεβαίωση, ενώ κάποιες άλλες νιώθουμε χαμένοι και νομίζουμε ότι αν βοηθήσουμε κάποιον άλλο να βρει τον δρόμο του, θα νιώσουμε καλύτερα. Και κάποιες φορές ισχύουν και τα δύο.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα