1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Pancakes σουφλέ, αφράτα μαλακά και αέρινα (Video) | Συνταγές


Δοκίμασα εδώ και καιρό, μόλις βρήκα την συνταγή τους, αυτά τα υπέροχα αφράτα και αέρινα σουφλέ pancakes και θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας. Φανταστικά μικρά σουφλέ, πολύ αφράτα και ελαφριά σαν σύννεφο, με λεπτή γεύση και υφή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα εξαφανιστούν στο δευτερόλεπτο. Όσοι αγαπάτε τα pancakes σας προτείνω ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή (από εδώ) που δεν είναι περίπλοκη, χρησιμοποιούμε τα βασικά υλικά, αλλά μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο την πρώτη φορά που θα τα φτιάξετε έως ότου καταλάβετε πόσο χρόνο τηγανίσματος απαιτείται. Ο χρόνος τηγανίσματος πάντα διαφέρει, ανάλογα με το τηγάνι που χρησιμοποιείτε, την ακριβή θερμότητα που παράγει ο δικός σας φούρνος κ.λ.π. Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και να τα απολαύσετε όσο και εμείς!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Η δοσολογία των υλικών της συνταγής είναι για 3 pancakes των 8 εκατοστών

Υλικά συνταγής

  • 2 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια
  • 1 κ.σ. (15 ml) γάλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) ζάχαρη
  • λίγο σπορέλαιο για άλειμμα τηγανιού
  • ζάχαρη άχνη ή μέλι και φρέσκα φρούτα επιλογής σας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αρχικά ξεκινάτε φτιάχνοντας τα χάρτινα “καλούπια” με χαρτί ψησίματος. Παίρνετε χαρτί ψησίματος και κόβετε 1 λωρίδα 4 εκ. Μετά κόβετε τη λωρίδα σε μήκος 8 εκ. και συνδέετε τις άκρες της με λίγο βούτυρο για να κολλήσουν και έχετε ένα στρογγυλό καλούπι. Θα χρειαστείτε 3 καλούπια 4×8 εκ. για τα 3 πανκέικς. (Δείτε την διαδικασία στο βίντεο). Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Ξεχωρίζετε του κρόκους και τα απράδια αυγών και τα ρίχνετε σε 2 διαφορετικά μπολς. Μέσα στους κρόκους ρίχνετε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα και μετά από πάνω κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνετε στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μπολ με τα ασπράδια το αλάτι και τα χτυπάτε, με καθαρό μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Μετά προσθέτετε το χυμό λεμονιού και σταδιακά τη ζάχαρη χτυπώντας διαρκώς μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που να κάνει κορυφές και να “στέκεται”.
  4. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, με βαρύ πάτο και καπάκι, να ζεσταίνεται σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αρχίζετε να ρίχνετε την μαρέγκα μέσα στο μπολ με το μείγμα κρόκων, σταδιακά λίγη τη φορά, ανακατεύοντας με μαρίζ, με απαλές κινήσεις μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Λιπαίνετε ελαφρώς το ζεστό τηγάνι με λίγο σπορέλαιο και μέσα τοποθετείστε τα 3 στρογγυλά χάρτινα καλούπια (δείτε το βίντεο). Γεμίζετε τα καλούπια ισομερώς με το έτοιμο μείγμα και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι περίπου 1-1,5 κ.σ. νερό για να δημιουργηθεί ατμός.
  6. Σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και τηγανίζετε τις τηγανίτες σας για 6-8 λ ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα από κάτω και να σταθεροποιηθεί το μείγμα τόσο όσο να μπορείτε να το αναποδογυρίσετε.
  7. Μετά με την βοήθεια μιας σπάτουλας γυρίζετε τα πανκέικς και από την άλλη πλευρά, καλύπτετε πάλι το τηγάνι και συνεχίζετε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λ. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε σε πιάτο σερβιρίσματος, αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και τα σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με μέλι γαρνιρισμένα με φρέσκα φρούτα επιλογής σας.

Σημείωση: Τα pancakes σας μπορεί να ξεφουσκώσουν ελαφρώς μετά το μαγείρεμα. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Pancakes σουφλέ, αφράτα μαλακά και αέρινα (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα