1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Oaed.Gr : Πρόγραμμα 18-29 ΟΑΕΔ , Επίδομα ανεργίας – Voucher 200 ευρώ για laptop

Oaed.Gr : Πρόγραμμα 18-29 ΟΑΕΔ , Επίδομα ανεργίας – Voucher 200 ευρώ για laptop – Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Ειδήσεις: Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών. Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε την αναστολή λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Επιπλέον, τα παρακάτω προγράμματα, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών, παραμένουν ανοιχτά για την υποβολή αιτήσεων:

1. Πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με ελάχιστες μικτές απολαβές τα 830 ευρώ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία.

2. Πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

4. Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

5. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας επτά μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το 100% του κατώτατου μισθού (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).

6. Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

Oaed.Gr : Πρόγραμμα ΟΑΕΔ 18-29 – voucher 200 ευρώ για υπολογιστές και laptop – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η χορήγηση voucher (επιταγής) 200 ευρώ σε 560.000 μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν laptop και tablet.

Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημειώνει το newsbomp.gr, εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Παραδείγματα δικαιούχων

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Opeka.Gr : Προνοιακά επιδόματα 2021 , ΚΕΑ, Επίδομα παιδιού Α21 : Πληρωμές – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Κρυφή «βόμβα» τα αναδρομικά – Πληρωμή για συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, 534 ευρώ

Πληρωμή συντάξεων Μαρτίου 2021 : ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Αποστράτων , Α21, ΟΠΕΚΕΠΕ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα