1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Happy end για τα αρκουδάκια παγιδεύτηκαν σε κανάλι στη Φλώρινα


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μια οικογένειας αρκούδων που παγιδεύτηκαν σε κανάλι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς του δήμου Φλώρινας. Αμέσως μόλις μαθεύτηκε το συμβάν υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση των μικρών άγριων ζώων.

Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την διεύθυνση Δασών Φλώρινας της επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος» για να βοηθήσουν στο απεγκλωβισμό τους.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά όπως επιβεβαιώνει κι η ανακοίνωση στα social media του «Αρκτούρου»: «Happy end είχε η περιπέτεια μιας οικογένειας αρκούδων στο φράγμα Τριανταφυλλιάς Φλώρινας. Τρία αρκουδάκια φετινής γέννας εγκλωβίστηκαν μέσα στο φράγμα και χρειάστηκε η επέμβαση της μικτής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης αποτελούμενη από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ, την τοπική Δασική Υπηρεσία, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Τελικά τα αρκουδάκια απεγκλωβίστηκαν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς το δάσος.

Για την αντιμετώπιση περιστατικών αλληλεπιδράσεων της αρκούδας με τον άνθρωπο στην ευρύτερη περιοχή η «Καλλιστώ» και ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» συμμετέχουν στο έργο LIFE Bear-Smart Corridors».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα