1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Cheesecake πραλίνας με φράουλες χωρίς ψήσιμο (Video) | Συνταγές


[*]

Τι μπορεί να αναβαθμίσει ένα cheesecake από καλό σε φανταστικό; Απλά, ένα εκπληκτικό cheesecake με μια τραγανή μπισκοτένια σοκολατένια βάση, με μια εξαιρετική πλούσια σε γεύση, βελούδινη και απαλή γέμιση με πραλίνα που λιώνει στο στόμα αλλά και με τον συνδυασμό της φρέσκιας φράουλας που απογειώνει τη γεύση του! Εδώ σας δίνουμε την συνταγή (από εδώ) για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο cheesecake χωρίς ψήσιμο, εύκολα και γρήγορα και να είστε σίγουρα ότι θα το καταναλώσετε ακόμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μια συνταγή για το καλύτερο cheesecake πραλίνας με φράουλες, που είναι τόσο εντυπωσιακό οπτικό αλλά και τόσο ακαταμάχητο στην γεύση του! Αν είστε λάτρης της σοκολάτας και της φράουλας, αυτό είναι το απόλυτο cheesecake για εσάς!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγή βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για την βάση
  • 1½ φλ. τσαγιού ψίχουλα μπισκότων σοκολάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • Για την γέμιση
  • 910 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού “CREME FRECHE” (στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ) [*]
  • 1 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 370 γρ. πραλίνα φουντουκιού, καλά μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου ή στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ρευστή
  • 15 γρ. (1,5 φακελάκια των 10 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες
  • 8-10 (ανάλογα με το μέγεθός τους) φράουλες, σχετικά μεγάλες κομμένες στη μέση
  • έξτρα φράουλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την βάση: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Αλέθετε σε σκόνη σταδιακά τα μπισκότα σας στο μούλτι μέχρι να έχετε 1,5 φλ. τσαγιού. Προσθέτετε και λιωμένο βούτυρο και το αναμιγνύετε καλά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. στρωμένη με λαδόκολα και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού πιέζετε το μείγμα σταθερά στην βάση της φόρμας μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη και σφιχτή βάση. Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ και μετά την αφήνετε να κρυώσει καλά.
  3. Για την γέμιση: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το μαλακωμένο τυρί κρέμα και το χτυπάτε, σε δυνατή ταχύτητα, για 10 λ ή μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Μετά προσθέτετε την Fraiche Creme, το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια και την ρευστή πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζετε το χτύπημα, στην δυνατή ταχύτητα, για 5-7 λ.
  4. Ρίχνετε την ζελατίνη στο 1/4 φλ. νερό, την ανακατεύετε καλά και μετά την βάζετε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα για να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Ξαναβάζετε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπώντας διαρκώς ρίχνετε μέσα την διαλυμένη ζελατίνη. Χτυπάτε για 1-2 λ να ομογενοποιηθούν καλά. 
  5. Για την συναρμολόγηση: Ρίχνετε λίγη ποσότητα γέμισης πάνω στην κρύα βάση και την απλώνετε ομοιόμορφα. Κόψτε τις μεγάλες φράουλες στη μέση και τοποθετήστε τες γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού με το κομμένο κομμάτι προς τα έξω. (Δείτε στο βίντεο).
  6. Μετά απλώνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στη κέντρο πάνω στη γέμιση και τέλος από πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση και με μια επίπεδη σπάτουλα ισιώνετε την επιφάνειά της. Βάζετε το cheesecake σας στο ψυγείο ιδανικά για 1 βράδυ, αλλά όχι λιγότερο από 6 ώρες. 
  7. Πριν το ξεφορμάρετε “περάστε” μια επίπεδη σπάτουλα κατά μήκος ανάμεσα στα τοιχώματα και το cheesecake μετά το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το γαρνίρετε (προαιρετικά) με επιπλέον φράουλες και το σερβίρετε. Το διατηρείτε στο ψυγείο και το βγάζετε περίπου 30 λ πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει ελαφρώς.

[*] Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την Fraise Creme. Αν δεν βρίσκετε στην περιοχή σας χρησιμοποιήστε γιαούρτι στραγγιστό.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake πραλίνας με φράουλες χωρίς ψήσιμο (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα