1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Cheesecake Μπανόφι παγωμένο με 5 μόνο υλικά | Συνταγές


[*][**]

Ένα υπέροχο παγωμένο Cheesecake μπανόφι που σίγουρα θα λατρέψετε, αρχικά για την εξαιρετική γεύση του αλλά και για την ευκολία παρασκευής του, μιας και δεν χρειάζεται καν ψήσιμο και τέλος για τα λίγα υλικά, 5 μόνο, που απαιτούνται για να το ετοιμάσετε. Μια απλή και εύκολη συνταγή του James Oliver (από εδώ) για ένα παγωμένο cheesecake για να το σερβίρετε στην οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας, ιδανικά ως επιδόρπιο, αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις περιστάσεις!

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
  • 300 γρ. μπισκότα Digestive ή Μπισκότα με βρώμη [*]
  • 8 πολύ ώριμες μπανάνες (να μην έχουν μαυρίσει)
  • 500 γρ. τυρί κρέμα light
  • 225 γρ. καραμελωμένο γάλα έτοιμο εμπορίου ή φτιάξτε το δικό σας συνταγή εδώ
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνετε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 20 εκ., την στρώνετε με χαρτί ψησίματος και το λαδώνετε και αυτό. Ψιλοκόβετε τα 50 γρ. από την μαύρη σοκολάτα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στην κατσαρόλα μα μην ακουμπά στο σκεύος με την σοκολάτα.
  2. Σπάτε τα μπισκότα σε κομμάτια, τα ρίχνετε σε μπλέντερ ή σε μούλτι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα και ομογενοποιηθούν με το λάδι. Μετά ρίχνετε και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Αδειάζετε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την βάση της, πιέζοντάς τη ελαφρώς προς τα κάτω με την ανάποδη ενός κουταλιού προκειμένου να έχετε μια βάση πάχους 1 εκ.
  4. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε χοντρές φέτες, τις ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο γάλα και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα λείο ομογενοποιημένο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα πάνω από την βάση μπισκότου και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  5. Βάζετε το cheesecace σας στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το βγάζετε από την κατάψυξη 2 περίπου ώρες, ή όταν η υφή του θα σας επιτρέπει να το κόψετε σε φέτες, πριν το σερβίρετε.
  6. Πριν το σερβίρετε “περνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας περιμετρικά και το ξεφορμάρετε. Ξυρίζετε [**] ή τρίβετε στο ψιλό του τρίφτη την υπόλοιπη σοκολάτα, διακοσμείτε το Cheesecake σας και καλή σας απόλαυση!

[*] Η αρχική συνταγή του James Oliver προτείνει μπισκότα βρώμης τα οποία και μπορείτε να προτιμήσετε αντί για Digestive. Υπάρχουν της εταιρίας “Βιολάντα” αλλά και άλλων εταιριών στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Η γεύση του cheesecake βέβαια θα είναι το ίδιο εξαιρετική και με τα digestive.

[**] Αφήνετε τη σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξει και να είναι εύπλαστη (χωρίς να παγώσει εντελώς) και μετά την “ξυρίζετε” σε μακριές φλούδες ή μπούκλες τραβώντας έναν αποφλοιωτή ή κοπίδι προς το μέρος σας.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake Μπανόφι παγωμένο με 5 μόνο υλικά

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα