1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Cheesecake Μερέντας | Συνταγές – Sintayes.gr


Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα. Υπέροχο Τσιζκέϊκ Μερέντας για όλες τις ώρες, όλη την οικογένεια σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 150 γρ. μπισκότα digestive
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο (κατά προτίμηση φρέσκο αγελάδος)
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. μερέντα
  • 300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα 
  • 4 αυγά 
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη, τα αδειάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο έως ότου βραχούν καλά και γίνει ένα μείγμα σαν άμμος. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχετε ακουμπήσει σε ένα ταψί, ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι στρωμένο καλά με χαρτί ψησίματος. Το απλώνετε πιέζοντάς το προς τα κάτω με την παλάμη σας.
  2. Για τη γέμιση: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων [στα 600W για μερικά δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην καεί]. Ανακατεύετε πολύ καλά την μερέντα με το τυρί κρέμα και τα ενσωματώνετε στη λιωμένη κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστή. 
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν. Σταματάτε το χτύπημα. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα της μερέντας και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας με μια κουτάλα. 
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 40-45 λεπτά. Σβήνετε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα σε αυτόν, ώστε να μην χάσει απότομα τον όγκο του και γίνουν ρωγμές στην επιφάνεια.

cheesecake_pralina-624x742

 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Cheesecake Μερέντας

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα