1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Brownies με γιαούρτι χωρίς αυγά και βούτυρο (Video) | Συνταγές



Μπράουνις με υπέροχη γεύση και εξαιρετική υφή που παρόλο που είναι φτιαγμένα χωρίς βούτυρο και αυγά για να είναι πιο υγιεινά, που γίνονται και ακόμα πιο υγιεινά αν αντικαταστήσετε την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας ή με μαύρη ζάχαρη και να προσθέσετε αλεύρι αμυγδάλου αντί για το κοινό αλεύρι. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για να γευτείτε αυτά τα υπέροχα γευστικότατα μπράουνις, με πλούσια γεύση σοκολάτας, έτοιμα σε 35 λ, που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. (90 γρ. + 90 γρ. χωριστά) σταγόνες κουβερτούρας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα 52%)
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 320 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. τσαγιού (40 γρ.) κακάο σε σκόνη 
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη (προαιρετικά) 
  • 3-4 κ.σ. (20 γρ.) μίνι σταγόνες σοκολάτας ή πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. λαδώνετε με σπορέλαιο τη βάση και τα τοιχώματά του και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, σταυρωτά ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματά του για να ξεφορμάρετε ευκολότερα το γλυκό. Το αφήνετε στην άκρη
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τα 90 γρ. από τις σταγόνες σοκολάτας και τις λιώνετε σε μπεν μαρί, δηλ. πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει και το νερό δεν ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αποσύρετε την λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. 
  3. Μετά ρίχνετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν και προσθέτετε και το γιαούρτι συνεχίζοντας τα ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο, το αλάτι, τον στιγμιαίο καφέ, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Τέλος προσθέτετε και τις υπόλοιπες 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Το μείγμα που θα έχετε θα είναι αρκετά πηχτό.
  5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση του ταψιού και από πάνω το πασπαλίζετε με τις μίνι σταγόνες σοκολάτας ή την τριμμένη σοκολάτα. Το ψήνετε για 20-23 λ (μην υπερβείτε τον χρόνο ψησίματος). Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε. 

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Brownies με γιαούρτι χωρίς αυγά και βούτυρο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα