1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Black Forest Cheesecake με τραγανή κρούστα oreo | Συνταγές


Ένα λαχταριστό cheesecace Black Forest με τραγανή κρούστα όρεο, με υπέροχη ελαφριά, κρεμώδη και πλούσια σε γεύση σοκολατένια γέμιση cheesecake και καλυμμένο με υπέροχη σοκολατένια κρέμα και μπόλικα φρέσκα κεράσια βουτηγμένα σε σοκολάτα. Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα που θα λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν και θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για την βάση όρεο
  • 300 γρ. (περίπου 30) μπισκότα όρεο
  • 115 γρ. (1/2 φλ.) βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • Για το cheesecake σοκολάτας
  • 500 γρ. (2½ φλ.) μαλακό τυρί κρέμα, πλήρες λιπαρών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. (1/2 φλ.) ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml (1/2 φλ.) γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου + 1/2 κ.σ. (7.5 ml) ξύδι ή λεμόνι (για να φτιάξετε sour cream/ξινόκρεμα)
  • 150 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα (52% κακάο)
  • Για την κρέμα σοκολάτας και τα κεράσια
  • 150 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα (52% κακάο)
  • 250 γρ. φρέσκα κεράσια με τον μίσχο τους
  • 240 ml (1 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την βάση όρεο: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και την αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε τα μπισκότα όρεο, μαζί με την κρέμα τους σε ένα μπλέντερ και τα θρυμματίζεστε σε ψίχουλα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το αναμιγνύετε με τα μπισκότα μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν υγρή άμμο. Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση της, πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Το μεταφέρετε στο ψυγείο. 
  2. Για το cheesecake σοκολάτας: Λιώνετε την σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 15 δευτερόλεπτα και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Αναμιγνύετε το γάλα με το ξύδι ή το λεμόνι και τα αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα  μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  3. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Μετά προσθέτετε και τα αυγά, σταδιακά ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας, το μείγμα γάλακτος (sour cream) και τη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάτε για λίγο με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην χτυπήσετε πολύ.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα πάνω στην βάση όρεο, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να μην ταλαντεύεται πλέον το μείγμα στο κέντρο του. Μην το παραψήσετε γιατί καθώς θα κρυώνει αργά μέσα στον φούρνο, θα συνεχίσει να ψήνετε.
  5. Σβήνετε τον φούρνο, μισοανοίγετε την πόρτα του φούρνου και αφήνετε για τουλάχιστον 1 ώρα το cheececake μέσα στον φούρνο για να κρυώνει αργά. Στη συνέχεια το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε στο ψυγείου για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ μέχρι να σταθεροποιηθεί και κρυώσει εντελώς. 
  6. Για την κρέμα σοκολάτας και τα κεράσια: Λιώνετε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας τα κάθε 15 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα δίσκο.
  7. Βουτάτε τα κεράσια, ένα τη φορά, στην λιωμένη σοκολάτα, τα “τινάζετε” ελαφρώς να φύγει η περίσσια σοκολάτα και τα ακουμπάτε στον δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο. Μόλις ολοκληρώσετε τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λ για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  8. Ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψι και μετά προσθέτετε την σκόνη κακάο και την ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
  9. Μεταφέρετε την σαντιγί σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο ακροφύσιο και διακοσμείτε την επιφάνεια του cheesecake με ροζέτες, περιμετρικά, όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Τοποθετείτε τα βουτηγμένα στην σοκολάτα κεράσια στο κέντρο του cheesecake και καλή σας απόλαυση.  

Sintayes.gr,

Συνταγή: Black Forest Cheesecake με τραγανή κρούστα oreo

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα