1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

Barber Shops: Οι new age διευθύνσεις της πόλης

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πριν από κάποια χρόνια, οι απανταχού μουσάτοι/μουστακαλήδες/ροκαμπιλάδες που ήθελαν να περιποιηθούν τη κόμη και το πρόσωπό τους είχαν την εξής μία εναλλακτική: να το κάνουν μόνοι τους, στο σπίτι τους.

Πλέον, η ανδρική περιποίηση εν Αθήναις έχει περάσει σε άλλο επίπεδο και τα πάλαι ποτέ μπαρμπέρικα επανήλθαν στη μόδα μέσα από δεκάδες new age αφίξεις σε κάθε γωνιά της πόλης. Τι προσφέρουν; Τις αναγκαίες πινελιές ανδρικής περιποίησης που τα συμβατικά κομμωτήρια δεν μπορούν να καλύψουν.

Στα μοντέρνα μπαρμπέρικα της πόλης θα απολαύσετε ένα παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα και ζεστή πετσέτα, θα «σβήσετε» άψογα τον σβέρκο σας, θα ξεφορτωθείτε την περιττή τριχοφυΐα από το πρόσωπό σας και θα περιποιηθείτε το μούσι σας ή το μουστάκι σας όπως θα άρμοζε σε έναν ζεν πρεμιέ.

«Χιπστερομάγαζα» τα λένε αρκετοί, εμείς κρατάμε αποστάσεις και μέχρι να καταλήξουμε στο αν αυτή η μόδα θα κρατήσει προτείνουμε επτά «ανδρικές λέσχες» που ασχολούνται, μεν, με τρίχες αλλά το κάνουν με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο.

Barber shop Εν Αθήναις 1928
Σοφοκλέους 5, Αθήνα, τηλ 2103220070

Περνάτε την πόρτα του vintage μπαρμπέρικου του Βασίλη Μοναστιρλή και αυτομάτως μεταφέρεστε σε κάποιο terminal barber shop της Νέας Υόρκης του Μεσοπολέμου. Φωτιστικά από μπρούντζο, μια επιβλητική καρέκλα κουρείου KOKEN – μία από τις τέσσερις μοναδικές που κατασκευάστηκαν ποτέ με μαύρη πορσελάνη – και κάθε λογής αυθεντικά αντικείμενα και διακοσμητικά φτιάχνουν ένα μοναδικής αισθητικής κλίμα. Εδώ θα κουρευτείτε/ξυριστείτε/περιποιηθείτε το μουστάκι ή τα γένια σας με τη χρήση 100% χειροποίητων προϊόντων και 100% αυθεντικών εργαλείων (φαλτσέτα, ψαλίδι), με τον old fashioned way. Παράλληλα θα χαζεύετε ιστορία 150 χρόνων ανδρικής περιποίησης από τα δεκάδες αντικείμενα της βιτρίνας: χτένες, βούρτσες , παράξενα σετ ξυρίσματος, φαλτσέτες, πέτρες ακονισματος, ταλκ κ.α.. Η τιμή για κούρεμα/λούσιμο ανέρχεται στα 17€, το ξύρισμα 12€ και η περιποίηση γενιών 10€, ενώ το κατάστημα προσφέρει και μπυρίτσα σε ειδική μπάρα, ενώ περιμένετε (21€ για κούρεμα+μπύρα και 16€ για ξύρισμα + μπύρα).

Barber’s Rules
Εθνικής Αντιστάσεως 23, τηλ: 210 6746272

Λάτρεις του rockabilly, του surf και των γυαλιστερών κουρεμάτων οι Κωσταντίνος και Επαμεινώνδας Περράκης έστησαν πριν από μερικούς μήνες το δικό τους new age μπαρμπέρικο στην πιάτσα του Χαλανδρίου με σαφείς επιρροές από τις δεκαετίες των 20s και 30s. Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια τους και νοιώστε σαν τον πρωταγωνιστή του Όσα Παίρνει ο Άνεμος, ενώ αράζετε στις δερμάτινες πολυθρόνες και απολαμβάνετε ένα κούρεμα-ξύρισμα με τα όλα του – ειδικεύονται στα στιλ slick back, pompadour και razor faded. Το κούρεμα εδώ κοστίζει 13€, το ξύρισμα με φαλτσέτα και ζεστή πετσέτα 13€, το τριμάρισμα της γενειάδας σας 5€ και το απλό λούσιμο 2€. Συχνά πυκνά διοργανώνουν live με rock and roll εγχώριες μπάντες, μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο FB για περισσότερες λεπτομέρειες

1900 The Barber Shop 
Υψηλάντου 35 & Πλουτάρχου γωνία, Κολωνάκι, τηλ: 210 7220511

Σκηνικό από το 1900 θυμίζει το εσωτερικό του μπαρμπέρικου του Παναγιώτη Γρηγορίου, ο οποίος με την βοήθεια του Αιγύπτιου σπεσιαλίστα Ayad έχει στήσει εδώ και έξι περίπου χρόνια με περίσσιο μεράκι και αγάπη ένα ολοκληρωμένο άντρο για τον άνδρα. Σημειώστε πως στο 1900 μπορείτε να κάνετε μεταξύ άλλων και αποτρίχωση με κλωστή, μια διαδικασία η οποία έχει τις ρίζες της στην Ανατολή και πλέον έχει γίνει τρεντ και αφορά την αφαίρεση με μια ειδική κλωστή των τριχών στα ζυγωματικά, στα αυτιά και στο ενδιάμεσο των φρυδιών. Εδώ, μια φουλ περιποίηση με κούρεμα και ξύρισμα κοστίζει 30€, ενώ ξεχωριστά το κούρεμα 20€ και το ξύρισμα 15€.

Los Barberos
Ζαχαρία Παπαντωνίου 19, Αγ. Ελευθέριος, τηλ: 2108320188

Στο εσωτερικό του ανακαινισμένου νεοκλασικού της Παπαντωνίου το old school παραδοσιακό μπλέκεται αρμονικά με το μοντέρνο, οι αντίκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης και οι Νίκος και Γιώργος Φερεντίνος σας περιποιούνται αναλόγως: Ξύρισμα με φαλτσέτα, κούρεμα με λούσιμο κομπλέ, αποτρίχωση με νήμα για καλοσχηματισμένο γένι και ελαφρύς καθαρισμός προσώπου με scrub είναι οι υπηρεσίες στις οποίες εξειδικεύονται οι Los Barberos. Τα δύο αδέρφια σας κουρεύουν με 10€, σας ξυρίζουν με 5€, σας περιποιούνται τον αυχένα με 5€, την γενειάδα με 3€, ενώ η αποτρίχωση/ περιποίηση με κλωστή κοστίζει 5€.

Εlephant & Castle 
Κολοκοτρώνη 21, Αθήνα, τηλ: 213 0287802

Νοσταλγός των 50s και 60s ο Σταύρος έστησε σε ένα νεοκλασικό κτίριο της αγαπημένης οδού των Αθηναίων αυτό το new age μπαρμπέρικο το οποίο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, δεν… ξεχνά τις γυναίκες. Ο χώρος θυμίζει λίγο από Σικάγο και Λονδίνο, ενώ το όνομά του αποτίει φόρο τιμής στην ομώνυμη λονδρέζικη συνοικία. Θεατράλε καθρέφτες, μαύρες πολυθρόνες, επιβλητικά φωτιστικά και ρετρό ήχοι από πικάπ – μπορείτε να φέρετε το αγαπημένο σας βινύλιο και να το ακούσετε εδώ- σας κρατούν συντροφιά, ενώ ο ίδιος, ο Βαγγέλης και η Άρια αναλαμβάνουν το κούρεμα, φορμάρισμα και τη βαφή των μαλλιών σας. Το ανδρικό κούρεμα με ψαλίδι κοστίζει 15-18€, το τριμάρισμα 5€ και η βαφή 30-35€.

Barber Stories
Κουντουριώτου 165, Πειραιάς. Τηλ: 2104296286

Ιστορίες… φαλτσέτας διηγούνται σε καθημερινή βάση ο Παναγιώτης και ο Νίκος Τασάκος στον Πειραιά, τα οποία έστησαν το 2012 έναν πανέμορφο χώρο με έντονο το αγγλοσαξονικό στοιχείο στη διακόσμηση. Vintage καθίσματα, «σκακιέρα» στο πάτωμα, «αγγλικό» τούβλο στους τοίχους και κάδρα με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέιμς Ντιν φτιάχνουν ιδανική ατμόσφαιρα για παραδοσιακό ξύρισμα/κούρεμα – και όχι μόνο. Στο Barber Stories μπορείτε να κάνετε περιποίηση προσώπου, αλλά και ξύρισμα English style με κομπρέσες και προϊόντα μασάζ για το πρόσωπο. Ένα κούρεμα κομπλέ με λούσιμο θα σας κοστίσει 14€, μαθητικό, παιδικό και φοιτητικό 10€, το απλό ξύρισμα 8€ και το σπέσιαλ με ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου 14€. Οι αποχρώσεις κοστίζουν από πέντε μέχρι δέκα ευρώ, ενώ υπάρχει 30% έκπτωση για άνεργους.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα