1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Bελουτέ πατατόσουπα με μπέικον- Ιδανική για τον χιονιά!


Η σούπα αποτελεί βασικό πιάτο στις περισσότερες κουζίνες του κόσμου, σωστά;  Η ιστορία της μετρά χρόνια ύπαρξης, αφού αναφορές τη θέλουν να βρίσκεται στα τραπέζια μας για πάνω από 1.000 χρόνια! Βέβαια, η ύπαρξή της όπως την ξέρουμε σήμερα έχει τις ρίζες της στη γαλλική κουζίνα, ενώ το όνομά της προέρχεται από το αγγλικό “sop” που σημαίνει υγρό φαγητό με κομμάτια ψωμιού!

Εσείς φτιάξτε σήμερα μια σούπα με πατάτες και μπέικον και συνοδέψτε την με τραγανά κριτσίνια ή φρέσκο ψωμάκι!

Υλικά

4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

1/2 κουταλάκι πιπέρι

μια δόση πιπέρι καγιέν (προεραιτικά)

3 γλυκοπατάτες ή 3 πατάτες

4 κούπες ζωμός κοτόπουλο

Χυμός από ένα λάιμ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε το μπέικον. Όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το σε μια απορροφήτική πετσέτα. Στην ίδια κατσαρόλα και με το λίπος που έχει περισσέψει τσιγαρίστε το κρεμμύδι και όταν είναι έτοιμο προσθέστε το σκόρδο για να πάρει άρωμα! Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και το καγιέν (αν χρησιμοποιείτε).

Προσθέστε τις πατάτες που έχετε κόψει σε κυβάκια και τον ζωμό και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια λιώστε τα υλικά στο μπλέντερ. Προσθέστε τον χυμό λάιμ, ανακατέψτε καλά, σερβίρετε και γαρνίρετε με το μπέικον!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα