1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

9 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα όπως έκαναν οι παππούδες σου


Oι γιαγιάδες και οι παππούδες μας που βίωσαν τον πόλεμο στο πετσί τους, έμαθαν θέλοντας και μη να κάνουν οικονομία. Και αν αυτό πράγματι έγινε από ανάγκη, δεν τους βγήκε σίγουρα σε κακό. Οι γιαγιάδες μας δεν πέταγαν πράγματα αλλά τα επιδιόρθωναν. Με αυτό τον τρόπο και πολλούς άλλους, μπορείς και εσύ να εξοικονομήσεις χρήματα.

1. Επιδιόρθωσε τα ρούχα σου
Εάν υπάρχει μια τρύπα στην κάλτσα σου ή έχει σκιστεί η ραφή σε μπλούζα, μην τα πετάξεις. Φτιάξτα. Υιοθετώντας μερικές βασικές τεχνικές ραπτικής τις οποίες μπορείς να μάθεις μέσα από το YouTube ή ακόμα και να πείσεις μια φίλη σου να πάρετε μαζί μαθήματα ραπτικής.

2. Διατήρησε φρέσκα τα φρούτα
Αγόρασες πάρα πολλά μούρα; Δεν ξέρεις τι κάνεις τα αγγουράκια που σου έφερε η γειτόνισσα από το χωριό; Μάθε διαφορετικούς τρόπους για να διατηρήσεις το φαγητό όπως και οι γιαγιάδες μας, έτσι ώστε να μην χαλάσει τίποτα. Και μην φοβηθείς: Αν μπορείς να διαβάσεις μια συνταγή, μπορείς να μάθεις και να την κάνεις.

3. Χρησιμοποίησε κλασσικά και δοκιμασμένα καθαριστικά
Οι παππούδες μας δεν είχαν ένα ντουλάπι γεμάτο ακριβά προϊόντα για να καθαρίσουν το σπίτι. Χρησιμοποιούσαν δοκιμασμένα προϊόντα που έχεις και εσύ πάντα στη διάθεσή σου, όπως: χλωρίνη για απολύμανση, μαγειρική σόδα για ελαφρύ πλύσιμο, ξύδι και νερό και υγρό πιάτων για τα παράθυρα.

4. Κάνε σούπα πιο συχνά
Η σούπα σε χορταίνει και είναι φθηνή. Επιπλέον, ότι περισσέψει παγώνει καλά στην κατάψυξη.

5. Ξεκίνα αποταμίευση
Ποτέ δεν είναι αργά. Μην τα παρατάς επειδή δεν ξεκίνησες νωρίτερα. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο από το τίποτα. Ρύθμισε το έτσι ώστε κάθε μήνα η κατάθεση να γίνεται αυτόματα.

6. Ανακύκλωσε τα φθαρμένα βαμβακερά είδη
Μην πετάς τις πετσέτες και τις βαμβακερές φανέλες. Χρησιμοποίησε τις για προστασία στο πάτωμα όταν βάφεις τον τοίχο ή κόψε τις σε τετράγωνα ως καθαριστικά πανιά . Τα υφάσματα από βαμβάκι τείνουν να λειτουργούν καλύτερα. Είναι μαλακά, πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται.

7. Πλήρωσε με μετρητά
Οι παππούδες μας δεν αγόραζαν με πίστωση. Αν κάνεις ψώνια για διακοπές ή γενέθλια (ή ακόμα και για τον εαυτό σου), πήγαινε πρώτα στο ΑΤΜ και πάρε μετρητά. Η πληρωμή με μετρητά μπορεί να σε κάνει να ξοδέψεις και λιγότερα χρήματα.

8. Ετοιμάσου για πικνίκ
Εάν πηγαίνεις ημερήσια εκδρομή με την οικογένειά σου, συσκεύασε μερικά σάντουιτς, μια σαλάτα ζυμαρικών ή ακόμα και σούπα για τις κρύες μέρες. Είναι φθηνότερο από το να φάτε όλοι σε ένα εστιατόριο και η θέα είναι σίγουρα πιο γραφική!

9. Δώσε DIY δώρα
Οι γιαγιάδες μας είχαν ταλέντο και λάτρευαν τη δημιουργία χειροποίητων πετσετών κουζίνας και τραπεζομάντηλων με δαντέλλα, για τους ανθρώπους που αγαπούσαν. Τα σπιτικά δώρα είναι σίγουρα αυτά που θα δεν θα ξεχάσει ποτέ κάποιος και ο καθένας έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο: Ψήσε ένα ταψί με brownies ή δημιούργησε ένα άλμπουμ για παλιές φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα