1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

9 μαγικές χρήσεις της αλόης


Μάλλον ακούτε γι αυτή αφού επιστρέψετε από την παραλία με ένα οδυνηρό, κόκκινο ηλιακό έγκαυμα. Ενώ η αλόη χρησιμοποιείται πιο συχνά για να βοηθήσει να ανακουφιστείτε από μια μακρά μέρα στον ήλιο, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλές ακόμα χρήσεις για αυτή.

Αλλά πρώτα, ένα γρήγορο μάθημα για την αλόη: Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που έχει τρία στρώματα φύλλων, το κυριότερο αποτελείται από 99 τοις εκατό νερό συν μια σειρά ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στο δέρμα σας. Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως θα δείτε την Αλόη ως συστατικό σε κρέμες, λοσιόν κλπ.

Για ένα τόσο ισχυρό φυτό, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε παρά για να αντιμετωπίσετε μόνο ηλιακά εγκαύματα. Από μελέτες σε δερματολόγους, εδώ είναι οι εννέα καλύτεροι, πιο μοναδικοί τρόποι χρήσης της αλόης βέρα στην καθημερινή σας ζωή:

1.Αντιμετωπίστε την ακμή
Η αλόη βέρα περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αποδέσμευση των πόρων στην ελαφριά ακμή. Όταν η ακμή είναι πιο έντονη, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα συνδυασμό αλόης και ενός δερματολογικού συνιστώμενου προϊόντος περιποίησης.

2.Απομακρύντε το μακιγιάζ
Απλώς πιέστε λίγο τζελ σε ένα βαμβάκι και σκουπίστε το μακιγιάζ. Βεβαιωθείτε ότι το δοκιμάσατε πρώτα στο χέρι ή σε άλλο σημείο πριν το βάλετε στο πρόσωπό σας.

3.Φτιάξτε μια κρέμα για το ξύρισμα

Δεν έχετε κρέμα ξυρίσματος; Η ολισθηρή υφή και οι ενυδατικές δυνάμεις της αλόης την καθιστούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια σπιτική φυσική κρέμα ξυρίσματος με συστατικά όπως σαπούνι, νερό και βιταμίνη Ε σε λάδι.

4.Φτιάξτε τα φρύδια σας

Αφού χρησιμοποιήσετε την αλόη ως μάσκα μαλλιών, ίσως παρατηρήσετε ότι γίνεται σκληρή όταν είναι στα μαλλιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί επίσης τόσο καλά όπως ένα τζελ φρυδιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας στην αλόη και στη συνέχεια να εφαρμόσετε δεξιά στα φρύδια για μια καθαρή εμφάνιση.

5.Ανακουφίστε τα τσιμπήματα
Μερικές φορές η κρέμα για τα τσιμπήματα δεν επιδρά – εφαρμόστε αλόη βέρα στα κνησμώδη σημεία αντ ‘αυτού, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από φαγούρα.

6.Ενυδατώστε το δέρμα σας
Για μια μαλακότερη επιδερμίδα χρησιμοποιήστε το τζελ στο πρόσωπό σας. Η θρεπτική βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C που φωτίζει το δέρμα και εμπεριέχεται στο τζελ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση και προστασία του φραγμού του δέρματος.

7.Κάντε απολέπιση στα ξηρά πόδια
Ξηρά, ραγισμένα πόδια; Αναμίξτε τέσσερις κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης μαζί με μισό φλιτζάνι βρώμης, μισό φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού και μισό φλιτζάνι άοσμη λοσιόν σώματος. Εφαρμόστε στα πόδια σας, περιμένετε 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

8.Καταπραΰνετε το ηλιακό έγκαυμα
Όπως είπαμε, η αλόη χρησιμοποιείται συνηθέστερα για να απαλύνει τα ηλιακά εγκαύματα και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τη χρησιμοποιήσετε.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα