1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

8 χαρακτηριστικά που βρίσκουν οι άνθρωποι ελκυστικά, βάσει της επιστήμης

Ο έρωτας είναι τυφλός έλεγαν οι παλιοί. Και φυσικά δεν είχαν άδικο. Παρ’ όλα αυτά δεν είχαν και έρευνες στην κατοχή τους να το αποδείξουν. Ιδού λοιπόν μερικές αλήθειες που το αποδεικνύουν.

Η αίσθηση του χιούμορ

Βάσει εμπειρίας και ερευνών οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από άντρες που έχουν ωραία αίσθηση του χιούμορ. Ένας ερευνητής προτείνει ότι αυτό έχει να κάνει με τη σύνδεση χιούμορ και υψηλής νοημοσύνης. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που έχεις ακούσει ότι το χιούμορ είναι δείκτης νοημοσύνης.

Από τη στιγμή που αυτά τα χαρακτηριστικά κληρονομούνται και οι γυναίκες μπορεί να είναι γενετικά προϊδεασμένες να ψάχνουν αυτά τα θετικά στοιχεία, ώστε να τα περάσουν στην επόμενη γενιά. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ενώ οι άντρες θεωρούν ότι το χιούμορ είναι σημαντικό χαρακτηριστικό, δεν βλέπουν τους αστείους ανθρώπους πιο ελκυστικούς γενικότερα.

 

Η οικονομική σου υπευθυνότητα

Ακόμη κι αν δεν είσαι ο ίδιος ο Νάρκισσος, ή αν δεν έχεις Μπέντλεϊ, μπορεί να φαίνεσαι ελκυστικός σε πιθανούς συντρόφους, αν έχεις τον έλεγχο των οικονομικών σου. Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη σε 2000 ανθρώπους, το 69 τοις εκατό αυτών, θεωρούσαν πιο σημαντική την οικονομική υπευθυνότητα, τοποθετώντας την πιο ψηλά και από την αίσθηση χιούμορ και από την εξωτερική εμφάνιση. Η έρευνα έγινε από την Match Media Group, εταιρεία που διαχειρίζεται τα στατιστικά του κοινού των μεγαλύτερων dating εφαρμογών, όπως του Tinder, Okcupid και πολλών άλλων.

Η χροιά και ο τόνος της φωνής σου

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες με πιο υψηλό τόνο φωνής, δίνουν την εντύπωση –ή την αίσθηση αν προτιμάς- της νεότητας και όχι μόνο. Το σοκαριστικό της έρευνας είναι ότι ο υψηλότερος τόνος φωνής δίνει την εντύπωση ενός πιο αδύνατου σώματος.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι άντρες με βαθύτερη φωνή δείχνουν πιο αρρενωποί και ελκυστικοί στις γυναίκες, με τις γυναίκες να συνδέουν το βαρύτονο της φωνής με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Ένα κατοικίδιο

Σε άλλη σχετική έρευνα, ζητήθηκε από το υποκείμενο της μελέτης να προσεγγίσει 240 γυναίκες και να ζητήσει τον αριθμό τους. Τις μισές από αυτές τις φορές είχε μαζί του ένα σκυλάκι, και τις άλλες μισές ήταν μόνος. Όποτε ήταν παρέα με τον σκύλο, έπαιρνε τρεις φορές περισσότερους αριθμούς από ό,τι έπαιρνε χωρίς αυτόν.

Αυτή είναι μία από τις πολλές, πολλές, πολλές έρευνες που συνδέουν την ανατροφή ενός κατοικιδίου με την ελκυστικότητα.

Το μούσι

Άνδρες, εσείς που φροντίζετε ευλαβικά τα μούσια σας και δοκιμάζετε τα νέα έλαια της αγοράς, σας έχουμε καλά νέα. Μία έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 8520 γυναίκες, έδειξε ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες με το κοντό μούσι. Προσοχή όμως, τους άντρες αυτούς τους θέλουν για μία βραχυπρόθεσμη σχέση –για να περάσουν καλά, ας πούμε.

Φυσικά, τα νέα είναι καλύτερα για τους έχοντες μεγάλα και πυκνά μούσια. Οι συγκεκριμένοι είναι υψηλότερα στην κατάταξη για πιθανή μακροπρόθεσμη σχέση. Οπότε είτε θέλεις μία σχέση για να περάσεις καλά, είτε για να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας, put the ξυραφ’ down slowly.

Η ικανότητα σου για κοινωνικοποίηση

Μία έρευνα από το 2014 έδειξε ότι οι άνθρωποι δείχνουν πιο ελκυστικοί όταν κοινωνικοποιούνται ενώ βρίσκονται σε παρέες. Ο συντάκτης της έρευνας έχει μία πειστική απάντηση σε όσους αμφιβάλλουν στο κατά πόσο αυτό στέκει: Πιθανώς, έχει να κάνει με το πώς οι εγκέφαλοί μας «σαρώνουν» τα πρόσωπα των ανθρώπων που βρίσκονται σε μία ομάδα και ψάχνουν για την μέση ελκυστικότητα μεταξύ των μελών. Τι σημαίνει αυτό; Αν δεις τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, μπορεί να μη φανεί τόσο ελκυστικός όσο σε μία παρέα. Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή μέσα σε μία μεγάλη παρέα όπου έχεις βρει έναν μέσο όρο ελκυστικότητας, υπάρχει πιθανότητα η ελκυστικότητα του ενός να διαστρεβλωθεί. Αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και μεταξύ γυναικών, αλλά και αντρών.

Αν δεν κατάλαβες ακριβώς τι παίζει με αυτή την έρευνα, μπορούμε να στο εξηγήσουμε πιο απλά. Μερικοί το λένε «φαινόμενο της τσιρλίντερ». Οι τσιρλίντερ, όταν τις βλέπεις να χορεύουν όλες μαζί σε μία ομάδα φαίνονται πιο σέξι από ότι αν τις προσέξεις μία-μία.

Η καλοσύνη σου

Σε μία έρευνα, τρεις ομάδες ανθρώπων κλήθηκαν να ταξινομήσουν την ελκυστικότητα 60 αγνώστων με ουδέτερες εκφράσεις, από τις φωτογραφίες τους. Εβδομάδες αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι, είδαν τις ίδιες φωτογραφίες, μόνο που οι ερευνητές άλλαξαν λίγο τις ομάδες: η μία ομάδα είχε τη δυνατότητα να αξιολογήσει αυτούς τους ανθρώπους βάσει των θετικών των αναγραφόμενων θετικών τους χαρακτηριστικών και η άλλη ομάδα, βάσει των αρνητικών τους. Τέλος, υπήρχε η ομάδα ελέγχου, η οποία δεν είχε καμία άλλη πληροφορία στην κατοχή της.

Στον πρώτο γύρο, τα γκρουπ συμβάδιζαν σχετικά στις προτιμήσεις τους, σχετικά δηλαδή με ποιους έβρισκαν ελκυστικούς. Όταν όμως ορίστηκαν τα καλά ή τα κακά χαρακτηριστικά, τότε τα πράγματα άλλαξαν. Όπως ίσως φαντάζεσαι, αυτοί που είχαν καλά στοιχεία στην περιγραφή τους φαίνονται πιο ελκυστικοί, ενώ αυτοί που είχαν τα αρνητικά στοιχεία, θεωρούνταν πιο απωθητικοί.

Την επόμενη φορά που θα πας σε ένα μπαρ, φρόντισε να είναι όλη η παρέα σου μαζί, έχε μαζί το κατοικίδιο σου, φόρα του μία αστεία στολή, χάιδευε το συχνά (αν είσαι άντρας και έχεις μούσι, χάιδευε και αυτό) και μίλα του με μπάσα ή ψιλή φωνή, ανάλογα με το ποιο φύλο θέλεις να προσεγγίσεις.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα