1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

8 συνδυασμοί τροφίμων που μόλις τους δοκιμάσετε θα αρχίσετε αμέσως να χάνετε κιλά! Εγγυημένα αποτελέσματα!


Τα προγράμματα απώλειας βάρους συνήθως παραθέτουν καταλόγους τροφών που δεν επιτρέπεται να καταναλώνονται. Σύμφωνα με το MSN Lifestyle, ο σωστός συνδυασμός τροφών είναι το κλειδί για την απώλεια των τελευταίων δύσκολων κιλών.

Ο λόγος που ο συνδυασμός τροφών είναι σημαντικός οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα τρόφιμα, παρά τα επιμέρους οφέλη για την υγεία, όταν συνδυάζονται μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή ενέργεια, φούσκωμα, ακόμη και αύξηση του σωματικού βάρους. Αντίθετα, έξυπνοι συνδυασμοί μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, ενισχύοντας την ενέργεια και το μεταβολισμό.

Αυτές είναι οι 8 τροφές που θα πρέπει να συνδυάσετε μεταξύ τους:

1. Κόκκινες πιπεριές και αυγό

Tα αυγά ενισχύουν τον μεταβολισμό και έχουν το θρεπτικό συστατικό που είναι γνωστό ως χολίνη. Οι πιπεριές καταπολεμούν το λίπος που συσσωρεύεται εξαιτίας της ορμόνης κορτιζόλης, και είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Φάτε μια ομελέτα με κόκκινες πιπεριές για πρωινό και δώστε τη δυνατότητα στο σώμα σας να ρυθμίσει το κάψιμο του λίπους.

2. Ζυμαρικά ολικής άλεσης και σπαράγγια

Όταν προσθέτετε μια άπαχη πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή ψάρι, σε αυτό το πιάτο, μπορείτε να αποκτήσετε ένα εξαίσιο γεύμα. Το MSN Lifestyle τονίζει ότι στις δίαιτες οι υδατάνθρακες δεν είναι ο εχθρός. Όταν συνδυάζονται μη αμυλούχα λαχανικά, όπως σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, και δημητριακά ολικής αλέσεως δεν συσσωρεύεται λίπος.

3. Πεπόνι και κόκκινα σταφύλια

Αυτή η φρουτοσαλάτα συνδυάζει ένα φυσικό διουρητικό (πεπόνι) με αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την αποθήκευση λίπους. Αυτός ο συνδυασμός ακολουθεί επίσης τη συμβουλή του MSN Lifestyle, η οποία λέει ότι τα φρούτα πρέπει να τρώγονται μόνα τους, γιατί όταν συνδυάζονται με άλλες τροφές, μπορεί να οδηγήσουν σε αέρια και φούσκωμα.

4. Γιαούρτι και κανέλα

Αυτό το δυνατό πρωινό ή μεσημεριανό σνακ είναι θαυμάσιο για απώλεια βάρους. Συνδυάζει ασβέστιο, βιταμίνη C, και αντιοξειδωτικά τα οποία βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Για επιπλέον οφέλη, αναζητήστε γιαούρτι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

5. Πικάντικη σάλτσα και κοτόπουλο

Τα πικάντικα τρόφιμα αυξάνουν το ρυθμό με τον οποίο καίγονται θερμίδες. Όταν οι πρωτεΐνες συνδυάζονται με πικάντικες τροφές, το σώμα σας καίει θερμίδες πιο γρήγορα.

6. Μήλα και φυστικοβούτυρο

Όταν ένας υδατάνθρακας, όπως ένα μήλο συνδυάζεται με υγιή λιπαρά, όπως το φυστικοβούτυρο, το ωφέλιμο λίπος χωνεύεται πιο αργά, που σημαίνει ότι θα είστε πλήρεις και καταλήγετε να φάτε λιγότερο συνολικά.

7. Μπανάνες και σπανάκι

Ακούγεται σαν παράξενος συνδυασμός, αλλά όταν συνδυάζονται μαζί με γάλα αμύγδαλου σε ένα smoothie, οι μπανάνες και το σπανάκι είναι στην πραγματικότητα πολύ νόστιμα. Το σπανάκι σας ενισχύει φυσικά, ενώ το ανθεκτικό άμυλο σε ελαφρώς πράσινες μπανάνες σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις και μειώνει το κοιλιακό λίπος. Το κάλιο στα φρούτα έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης του φουσκώματος.

8. Σκόρδο και ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια μας ωφελούν με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης των φλεγμονών. Ενώ ακόμα είναι ασαφές γιατί το σκόρδο βοηθάει να χάσουμε βάρος, μια έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες και που κατανάλωναν 80 μιλιγραμμάρια εκχύλισμα σκόρδου για 12 εβδομάδες έχασαν βάρος και μείωσαν αισθητά τον δείκτη μάζας σώματος.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα