1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

7 λόγοι να αγαπήσεις έναν πολύ συναισθηματικό άνθρωπο


Κάποιοι άνθρωποι επηρεάζονται περισσότερο από τα συναισθήματά τους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μπορείς να τους πεις δραματικούς, μπορείς να τους πεις υπερβολικά ευαίσθητους. Μπορείς να τους πεις όπως θέλεις, αλλά είναι η προσωπικότητά τους, και δεν μπορούν να την αλλάξουν. Και, ναι, η ζωή τους ίσως έχει ορισμένες δυσκολίες επιπλέον, έχει όμως και πολλές υπέροχες στιγμές.

Και εμείς είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε τους λόγους που μπορούν να είναι υπέροχοι σύντροφοι…

Κάνουν πιο βαθιές και ειλικρινείς σχέσεις
Η συναισθηματική επικοινωνία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για αυτούς. Που, ναι, σημαίνει ότι μπορεί να περνάτε αρκετή ώρα μιλώντας για αυτά που νιώθετε, αναλύοντας τις σκέψεις σας και προσπαθώντας να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που ακόμα δεν έχουν δημιουργηθεί, αλλά μέσα από όλο αυτό θα γνωρίσετε ο ένας τον άλλο καλύτερα.

Είναι σε πλήρη επαφή με τα συναισθήματά τους
Χρειάζεται μια μικρή εξήγηση εδώ: Δεν μιλάμε για ανθρώπους που αφήνουν τα συναισθήματά τους ανεξέλεγκτα και δεν ενδιαφέρονται ποιον θα πάρουν τα σκάγια. Μιλάμε για τους ανθρώπους που, μετά από χρόνια, έχουν καταφέρει να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους ελεύθερα, χωρίς να τα καταπιέζουν και χωρίς να ντρέπονται πως δείχνοντάς τα βάζουν τον εαυτό τους σε αδύναμη θέση. Επειδή δεν είναι θέμα δύναμης, αλλά εμπιστοσύνης.

Αλλάζουν συνεχώς
Ένας άνθρωπος που δεν αρνείται τα συναισθήματά του θα αναγνωρίσει πότε κάτι δεν πάει καλά, και θα προσπαθήσει να το αλλάξει. Αυτό σημαίνει πως εξελίσσονται συνεχώς, ανακαλύπτοντας νέες και βελτιωμένες εκδοχές του εαυτού τους. Αρνούνται να συμβιβαστούν, ακριβώς επειδή όταν ζεις πλήρως τα συναισθήματά του, καταλαβαίνεις πως οι συμβιβασμοί δεν έχουν θέση στην προσωπική μας ευτυχία.

Έχουν αναλυτική σκέψη
Είναι λίγο-πολύ δεδομένο ότι μετά από τόσα χρόνια ανάλυσης αυτών που νιώθεις, αυτών που νιώθουν οι γύρω σου και των σχέσεων που δημιουργούνται ανάμεσα σε αυτές τις δυο δυνάμεις… ναι, ο τρόπος σκέψης γύρω από αυτά τα ζητήματα εξελίσσεται σημαντικά. Η συναισθηματική νοημοσύνη, άλλωστε, χτίζεται.

Μακροπρόθεσμα, το δράμα μαζί τους είναι σημαντικά λιγότερο
Μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός για ένα άτομο που δεν είναι τόσο εναρμονισμένο με τα συναισθήματά του ώστε να συνηθίσει μέσα στην σχέση. Κάποιες στιγμές μπορεί να του φαίνονται πολύ δραματικές, ή υπερβολικές για τα δικά του δεδομένα. Και εδώ είναι η διαφορά: Ένας άνθρωπος που δεν αρνείται τα συναισθήματά του (όπως και των άλλων) θα καταλάβει αυτή την αντίδραση και θα βοηθήσει τον σύντροφό του να προχωρήσουν μαζί, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας.

Γνωρίζουν τα αρνητικά τους
Ένα από τα κακά του να είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικός, είναι πως πολύ εύκολα – ειδικά σε μικρότερες ηλικίες – μπορείς να στραφείς εναντίον του εαυτού σου. Αν παραβλέψουμε όλον τον προσωπικό Γολγοθά που μπορεί να δημιουργήσει αυτό για τον καθένα, το μόνο αδιαμφισβήτητο θετικό που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι πως αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ποια είναι τα ελαττώματά τους, τα αποδέχονται και δεν τους επιτρέπουν να καταστρέφουν τις σχέσεις τους.

Εκτιμούν τα μικρά, καθημερινά
Αυτά τα κλισέ πραγματάκια, που αν το καλοσκεφτείς όμως είναι η κόλλα που ενώνει όλες εκείνες τις γκράντε στιγμές αγάπης (ή πάθους) που δεν μπορούμε να έχουμε κάθε μέρα. Ένας συναισθματικός άνθρωπος σίγουρα θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο την αξία ακόμα κι ενός “Καλημέρα, σου έφτιαξα καφέ” κι ενός φιλιού στο μέτωπο.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα