1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

6 πράγματα που μας κάνουν να ερωτευόμαστε

Τρεις χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει, σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, από την πρώτη φορά που η ανθρωπότητα έθεσε στον εαυτό της το ερώτημα «τι είναι ο έρωτας και γιατί τον παθαίνουμε;». Και μπορεί ακόμα μία και μοναδική, απόλυτη αλήθεια να μην έχουμε βρει, και ίσως να μη βρούμε ποτέ, αυτό όμως καθόλου δε μας εμποδίζει να φτιάχνουμε λίστες σαν κι αυτή, και να λέμε πως ανάμεσα στα πράγματα που μας κάνουν να ερωτευόμαστε κάποιον είναι…

Η πρώτη εντύπωση

Όσο και αν δεν πιστεύεις στον κεραυνοβόλο έρωτα, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς όταν δεις κάποιον επηρεάζει, σου λέει, σε ένα υποσυνείδητο επίπεδο τη γνώμη που θα σχηματίσεις αργότερα γι’ αυτόν. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να τον ερωτευτείς με την πρώτη ματιά –αν ήταν έτσι, θα ερωτευόμασταν μόνο όμορφους ανθρώπους− απλά αυτό που σου «βγάζει» ο άλλος τα πρώτα δευτερόλεπτα πριν ακόμα μιλήσετε, είναι ενδεικτικό για το πού θα πάει το πράγμα μεταξύ σας.

Η έκπληξη

Μοιάζει παράδοξο αν το συνδυάσεις με την προηγούμενη παράγραφο, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Σκέψου το: Έχεις σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για κάποιον, νομίζεις ότι τον ξέρεις μετά από λίγο καιρό γνωριμίας (αυτό είναι παράδοξο, ότι όλοι έχουμε την αίσθηση πως ξέρουμε κάποιον μετά από λίγο καιρό γνωριμίας) και ξαφνικά κάνει ή λέει κάτι εντελώς απροσδόκητο για τον χαρακτήρα που του έχεις πλάσει στο κεφάλι σου. Κάτι που να σου αρέσει, βέβαια, αν τον είχες για ανθρωπιστή και τον ακούσεις να κάνει ρατσιστικό αστείο το εφέ θα είναι μάλλον το αντίθετο του έρωτα.

Το ενδιαφέρον που δείχνει για σένα

Είμαστε κάπως εγωκεντρικά πλάσματα οι άνθρωποι, ας το παραδεχτούμε επιτέλους. Κι αυτό είναι που αυξάνει τις πιθανότητες να ερωτευτείς κάποιον που σε κοιτάζει με μάτια που λάμπουν όταν μιλάς, που ρωτάει να μάθει πράγματα για σένα, που τον νοιάζουν οι απόψεις σου και τα ενδιαφέροντά σου.

Τα κοινά σας σημεία

Όχι, δεν εννοούμε (απαραίτητα) ότι ακούτε και οι δύο πειραματική τζαζ από δίσκους βινυλίου. Μπορεί αυτό να σας φέρει κοντά σε πρώτη φάση, αυτό όμως που θα σας κάνει να ερωτευτείτε είναι συχνά το να βλέπετε ο ένας τον εαυτό του –ή έστω, κάποια γνωρίσματα του εαυτού του− στον άλλο. Κι επειδή αυτό είναι συχνά παγίδα, πρόσεξε στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας αυτά που σε εκνευρίζουν στον άλλον, και απάντα ειλικρινά στον εαυτό σου: Μήπως είναι ελαττώματα που έχεις κι εσύ;

Το χιούμορ

Ναι, εντάξει, αυτό το ήξερες, υπάρχει όμως κάτι παραπάνω εδώ: Πολύ περισσότερο από το να έχεις με κάποιον κοινή αίσθηση του χιούμορ, να σε κάνει δηλαδή να γελάς, αυτό που είναι πολύ πιθανό να σε κάνει να ερωτευτείς είναι το «θάρρος» του χιούμορ. Το ότι θα κάνει ας πούμε το πρώτο αστείο για να σπάσει ο πάγος σε έναν χώρο όπου δεν αισθάνεται σούπερ άνετα –έξτρα πόντοι αν σε κοιτάξει αμέσως μετά να δει αν γελάς.

Το πόσο εκτεθειμένος/η είναι μπροστά σου

Μιλώντας για παγίδες, να κι άλλη μία: Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίγονται ολημερίς για τα ελαττώματά τους, τα παιδικά τους χρόνια, τις δυστυχίες της ζωής τους –και συνήθως, αν δεν πάσχεις από κάποιο προχωρημένο σύνδρομο του σωτήρα, ερωτεύσιμους δεν τους λες. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι που μια χαρά σου φαίνονται, νορμάλ όσο μπορεί ένας άνθρωπος να είναι νορμάλ, αλλά δεν φοβούνται να «τσαλακωθούν» μπροστά σου, να μιλήσουν για φόβους και αδυναμίες και ανασφάλειες ανάμεσα σε χαζά αστεία και βαθυστόχαστες αναλύσεις της τριλογίας του Κισλόφσκι. Ε, αυτούς τους ανθρώπους καταλήγεις να τους ερωτεύεσαι.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα