1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

6 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο μπάνιο


Σίγουρα κάπου στις παρακάτω γραμμές θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας. Διότι, πείτε μου, ποια από εμάς, δεν αφήνει στο ντουλαπάκι ή σε κάποιο ράφι μέσα στο μπάνιο κάποιο από τα παρακάτω αντικείμενα, με την πεποίθηση ότι εκεί είναι ασφαλές;

Επειδή, όμως, μάλλον το αντίθετο συβαίνει, ας δούμε ποια από τα προσωπικά μας είδη κινδυνεύουν να “χαλάσουν” αν τα αφήνουμε εκτεθειμένα στους χώρους του μπάνιου.

1. Καλλυντικά

Καλό θα ήταν να τα αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου. Οι αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας πριν και αφότου κάποιος κάνει ντουζ είναι πολύ πιθανόν να καταστρέψουν τα πολύτιμα σύνεργα ομορφιάς σας.

2. Φάρμακα

Οι περισσότεροι από εμάς διατηρούμε το φαρμακείο της οικογένειας στο μπάνιο μας. Όμως, τα φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από την υγρασία και στους 20-25 βαθμούς Κελσίου. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να χάσουν τη δράση τους.

3. Ηλεκτρονικές συσκευές

Σας αρέσει κι εσάς να ακούτε μουσική ενώ κάνετε ντουζ; Απομακρύνετε το iPod ή το παραδοσιακό ραδιόφωνο από το μπάνιο γιατί η έντονη υγρασία μπορεί να τα καταστρέψει. Προτιμήστε συσκευές που είναι αδιάβροχες.

4. Ξυραφάκια

Μην καταστρέψετε το ξυραφάκι σας πριν καν το χρησιμοποιήσετε. Αποθηκεύστε τα επιπλέον ξυραφάκια εκτός μπάνιου για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, καλό θα ήταν να στεγνώνετε το ξυραφάκι μετά από κάθε χρήση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποθηκεύετε σε μια πλαστική σακούλα για να τα κρατήσετε μακριά από την υγρασία.

5. Κοσμήματα

Μπορεί να βγάζετε το αγαπημένο σας κολιέ ή δαχτυλίδι κάθε φορά που μπαίνετε στη μπανιέρα, όμως σχεδόν πάντα το αφήνετε εκτεθειμένο μέσα στο μπάνιο. Το υγρό περιβάλλον επιταχύνει τη διαδικασία οξείδωσης, με αποτέλεσμα τα κοσμήματα να μαυρίζουν πιο γρήγορα.

6. Βερνίκια νυχιών

Εάν θέλετε να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής τους παραπάνω από δύο χρόνια, μην προσπαθήσετε να τα αποθηκεύσετε στο ντουλαπάκι του μπάνιου όπου η θερμοκρασία συνεχώς μεταβάλλεται. Διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε επίσης

Μιμή Ντενίση: Το εξοχικό της στον Θεολόγο είναι ο προσωπικός της… παράδεισος

Βρήκαμε τις πιο απίθανες ιδέες για να διακοσμήσετε το τραπέζι σας με γεράνια

Κατερίνα Διδασκάλου: Το νεοκλασικό σπίτι της κάτω από την Ακρόπολη, έχει κάτι από… Μυρσίνη


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα