1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περιποίηση

6 μύθοι για το βαθύ καθαρισμό προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας αποτελεί βασική αρχή φροντίδας του προσώπου και επιτυγχάνει την υγεία αλλά και την βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, αφού απαλλάσσει από τους ρύπους και το περιττό σμήγμα. Ο βασικότερος παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος, η οποία οφείλεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές, στο στρες, στη μόλυνση του περιβάλλοντος στις διατροφικές μας συνήθειες κτλ. Το περιττό σμήγμα, εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους μας, συντελεί στην ανάπτυξη βακτηριδίων και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια και ακμή.

Απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα και σμήγμα με τον καθαρισμό, έχουμε τέλεια, καθαρή επιδερμίδα, έτοιμη να δεχθεί τις περιποιήσεις μας, απορροφώντας όλα τα δραστικά συστατικά που θα της προσφέρουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Γιατί όμως συχνά αποφεύγουμε το βαθύ καθαρισμό; Μήπως τον έχουμε συνδέσει με πόνο, δυσάρεστες κοκκινίλες και σημάδια που μας κρατάνε στο σπίτι για μέρες; Χαλαρώστε και απολαύστε τον: Ο σωστός καθαρισμός είναι η προϋπόθεση ενός υγιούς δέρματος, αρκεί να ‘’μην αφήνεστε αβασάνιστα‘’ στα χέρια οποιουδήποτε. Μάθετε και καταρρίψτε τους 5+1 μύθους για το βαθύ καθαρισμό προσώπου.

«Ο καθαρισμός αφήνει στο δέρμα δυσάρεστες κοκκινίλες και σημάδια».
Ο καθαρισμός αφήνει το δέρμα λείο και καθαρό. Η υπεραιμία που δημιουργείται, εντελώς φυσιολογική μετά την διάνοιξη, υποχωρεί μέσα στο πρώτο 24ωρο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε δύο 24ωρα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διαρκεί για πάντα.

«Ο βαθύς καθαρισμός ανοίγει τους πόρους».
Ο καθαρισμός δεν ανοίγει τους πόρους γιατί, αν και βαθύς, δεν είναι εν τω βάθει. Οι πόροι διαστέλλονται από δερματική προδιάθεση και από την μακροχρόνια παραμονή του σμήγματος σε αυτούς.

«Ο καθαρισμός είναι επίπονη διαδικασία».
Είναι φυσικό η πίεση του δέρματος κατά την διάνοιξη για την εξαγωγή του σμήγματος να δημιουργεί μια ενόχληση, χωρίς να φτάνει σε υπερβολικό βαθμό. Με τη σωστή προετοιμασία του δέρματος και την αποφυγή εφαρμογής του καθαρισμού σε μέρες που η ανοχή μας στον πόνο είναι μικρότερη (πχ. κατά την έμμηνο ρήση) η διαδικασία είναι πολύ ανεκτή.

«Οι άνδρες δεν χρειάζονται καθαρισμό».
Ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Η σκόνη, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας και η έκκριση σμήγματος φράζουν τους πόρους αδιακρίτως και στα δύο φύλα, δημιουργώντας την αναγκαιότητα του καθαρισμού.

«Δεν επιτρέπεται ο καθαρισμός σε νεαρή ηλικία».
Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά πολλές φορές επιβάλλεται, προκειμένου να αποφευχθεί το φράξιμο των πόρων και περαιτέρω μικρομολύνσεις και βλάβες ακμής. Εξάλλου, η εφηβεία είναι άρρηκτα δεμένη με ορμονικές μεταβολές, άρα και με αυξημένη παραγωγή σμήγματος.

«Ο βαθύς καθαρισμός δεν γίνεται καλοκαίρι».
Φυσικά και ενδείκνυται το καλοκαίρι, αφού είναι μια αισθητική περιποίηση που δεν δημιουργεί φωτοευαισθησία. Βελτιώνει σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του προσώπου μας και ενθαρρύνει την θετική μας ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Κι αυτό είναι το ίδιο εξαιρετικό, χειμώνα-καλοκαίρι.

Ευδοκία Κορμακοπούλου
Αισθητικός-makeup artist
Διευθύντρια πρότυπου κέντρου αισθητικής art & beauty

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα