1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

6 λόγοι που είναι εντάξει να μην θέλεις σχέση


Το αφήγημα είναι λίγο-πολύ γνωστό. Μόνος άνθρωπος γνωρίζει άλλον μόνο άνθρωπο, γουστάρονται και βρίσκονται όλο και πιο συχνά, και κάποια στιγμή αυτό ονομάζεται σχέση και είναι υπέροχο. Δεν αμφισβητούμε πόσο υπέροχο είναι, αλλά μήπως δεν το θέλουν όλοι αυτό το αφήγημα;

Μήπως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που απλά δεν είναι φτιαγμένοι για να κάνουν σχέσεις; Ή, εναλλακτικά, άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν μια σχέση, και δίνουν στον εαυτό τους όσο χρόνο χρειαστεί, χωρίς καμία απολύτως πίεση. Ωραίο δεν ακούγεται;

Είναι ωραίο. Και αν είσαι κι εσύ ένας από τους ανθρώπους που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα ήθελε ούτε να σκεφτεί να μπαίνει σε μια σχέση αυτή την στιγμή, σού έχουμε πέντε λόγους που αυτό είναι 100% οκέι – για να μην σε πιάνουν οι ανησυχίες.

Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να σκέφτεσαι
Δηλαδή, ακόμα κι αν παίζουν στην μέση ερωτήματα όπως γάμος και παιδιά, ξέρεις πως μπορείς να τα κάνεις όλα στον δικό σου χρόνο και πως αν πιέσεις τις καταστάσεις, μόνο κακό μπορεί να συμβεί. Και είναι ένα πράγμα να μιλάμε για μία σχέση (η οποία μπορεί να κρατήσει και έναν μήνα), και εντελώς άλλο πράγμα αν μιλάμε για αποφάσεις ζωής. Με πιο απλά λόγια, ξέχνα ό,τι σου λέει η κοινωνία ότι πρέπει να κάνεις μέχρι να ξυπνήσεις εσύ μια μέρα και να σκεφτείς “Εντάξει, τώρα θέλω να το κάνω”. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Δεν χρωστάς εξήγηση σε κανέναν
Και, πίστεψέ μας, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα σε βάλουν, ακόμα και καλοπροαίρετα, στην άβολη θέση να πρέπει να εξηγήσεις το πώς ζεις την ζωή σου. Γιατί πιστεύεις ότι είναι καλύτερο αυτή την στιγμή για εσένα, ας πούμε, να αφοσιωθείς περισσότερο στην δουλειά σου και στην ψυχική σου υγεία; “Επειδή έτσι θέλω”, είναι η μόνη απάντηση.

Αν φοβάσαι τις σχέσεις, δεν θα το ξεπεράσεις κάνοντας απρόσεκτες επιλογές
Πες ότι η αποστροφή σου στην ιδέα της σχέσης οφείλεται σε φόβο. Αρχικά, πρέπει να τον αναγνωρίσεις, να τον καταλάβεις και μετά να σκεφτείς πώς θα μπορέσεις να τον ξεπεράσεις. Έπειτα, ακόμα κι αν γνωρίζεις τον φόβο σου, το να βουτήξεις αμέσως στα βαθιά είναι (στην καλύτερη περίπτωση) μεγάλο ρίσκο. Και δεν έφτασες να διαβάζεις αυτό το κείμενο επειδή είσαι άνθρωπος που παίρνει μεγάλα ρίσκα, και αυτό δεν είναι κάτι που ξεκινάς να κάνεις από την μια μέρα στην άλλη. Θα παραλύσει από το σοκ όλη σου η προσωπικότητα.

Βάζεις τον εαυτό σου πάνω από όλα
Και όταν το λέμε αυτό, δεν εννοούμε ότι αφήνεις ένα μονοπάτι από ραγισμένες καρδιές πίσω σου. Εννοούμε ότι προσπαθείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, και μέσα σε όλο αυτό μπορεί να χωρέσει και ένας μικρός αναπροσδιορισμός του πώς βλέπεις τα ερωτικά σου.

Δεν θες να σταματήσεις να τσιλιμπουρδίζεις ακόμα
Το τσιλιμπούρδισμα είναι ανάγκη σχεδόν για όλους. Κάποιοι το χρειάζονται για λίγο περισσότερο μέχρι να αποφασίσουν να δεσμευτούν, κάποιοι άλλοι μένουν μια ζωή ικανοποιημένοι με αυτό – ναι, υπάρχουν, και μπορείς να το κάνεις ηθικότατα. Όσο δεν υπάρχουν στην εξίσωση αυτές οι ραγισμένες καρδιές που αναφέραμε πιο πάνω, αλήθεια, μπορείς να κάνεις ό,τι θες.

Σε ενδιαφέρει περισσότερο η δουλειά σου
Δεν θες τον μεγάλο έρωτα αυτή τη στιγμή. Προτιμάς την μεγάλη προαγωγή. Ή το μεγάλο ξεκίνημα της καριέρας σου. Ή την στιγμή που θα γίνεις viral. Δεν ξέρουμε τι εννοείς όταν σκέφτεσαι “η καριέρα μου”, αλλά σίγουρα σε απασχολεί περισσότερες ώρες την ημέρα από το αν υπάρχει ένας σύντροφος στην ζωή σου.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα