1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

6 έξυπνες λύσεις για να «αυξήσετε» τον χώρο στο μικρό σας καθιστικό


Τα μικρά καθιστικά γίνονται συχνά αιτία προβληματισμού σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος σχεδιασμός έτσι ώστε να εξοικονομηθεί χώρος.

Πού πρέπει να μπουν τα έπιπλα, τι μπορεί να κάνει κανείς για να φαίνονται πιο ευρύχωρα και ποια είναι η σωστή διακόσμηση είναι λίγες μόνο από τις ερωτήσεις που ψάχνουν να βρουν την ιδανική απάντηση. Η αλήθεια είναι πως οι μικροί χώροι μπορούν να γίνουν εξίσου ελκυστικοί με τους μεγάλους, αρκεί να προσέξετε μερικά βασικά πράγματα και να γίνετε δημιουργικοί.

 

Δημιουργήστε αντανακλάσεις ι καθρέπτες είναι από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός. Το κλειδί βρίσκεται στο πώς θα τους χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά βάλτε τους απέναντι από κάποιο παράθυρο έτσι ώστε να αντανακλούν το φως και να δίνουν βάθος. Οι μικροί στρογγυλοί καθρέπτες του παρακάτω καθιστικού αποτελούν και μία εξαιρετική διακοσμητική πρόταση.

Διατηρήστε το βλέμμα απασχολημένο

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να «αυξήσετε» τα τετραγωνικά ενός χώρου είναι να κρατάτε απασχολημένο το βλέμμα – έτσι ώστε να μην παρατηρεί το μέγεθος. Πάρτε για παράδειγμα το παρακάτω καθιστικό που χρησιμοποιεί έντονα χρώματα και μοτίβα, το ένα δίπλα στο άλλο.

 

Αποφύγετε τα πόδια

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιλέξετε έπιπλα που δεν έχουν πόδια και τοποθετήστε τα απευθείας πάνω στον τοίχο. Τα μεγάλα κομμάτια που «αιωρούνται» παραπλανούν το μάτι και το κάνουν να πιστεύει πως καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ’ ότι στην πραγματικότητα γιατί αφήνουν το πάτωμα ελεύθερο. Αν δημιουργηθεί η ανάγκη μπορείτε πάντα να εκμεταλλευτείτε το κενό από κάτω ως επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

 

Δημιουργήστε έναν τοίχο με βιβλία

Για να μεταμορφώσετε έναν μικρό και μουντό χώρο σε ένα από τα αγαπημένα σας δωμάτια σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διαμορφώσετε έναν κενό τοίχο σε μια μίνι βιβλιοθήκη. Θα σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για αποθήκευση και επίσης θα δημιουργήσει ένα εφέ πολυτέλειας στον χώρο.

 

«Κρύψτε» πράγματα

Ο στόχος κάθε μικρού καθιστικού είναι να εκμεταλλευτεί κάθε σημείο του όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Η περιοχή, ας πούμε, κάτω από το coffee table (εκτός και αν έχει ράφια) μοιάζει κάποιες φορές να πηγαίνει χαμένη. Μπορείτε πάντα να την εκμεταλλευτείτε προσθέτοντας 2 πουφ.

 

Σκεφτείτε κατακόρυφα

Τα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, οι μικρές κουβέρτες, τα κάδρα κλπ είναι απαραίτητα στοιχεία κάθε καθιστικού. Συχνά όμως δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τα φιλοξενήσει. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο χώρο αφήνετε ελεύθερο στο πάτωμα, τόσο μεγαλύτερο φαίνεται το καθιστικό σας. Αφήστε λοιπόν το πάτωμα να αναπνεύσει τοποθετώντας μια όρθια σκάλα πάνω στην οποία θα βάλετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσετε το ύψος και θα δημιουργήσετε χώρο που δεν θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετικά.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα