1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

5 τρόποι που αρχίζεις να μοιάζεις στον σύντροφό σου


Όπως λέει και το ρητό, “άμα δεν ταιριάζαμε, δεν συμπεθεριάζαμε”. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο ρητό που λέει πως τα αντίθετα έλκονται. Και πολλές φορές η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Κάποια πράγματα σας δένουν, κάποια σας χωρίζουν. Αυτό όμως που συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια που περνούν πολύ καιρό μαζί. Σιγά-σιγά, αλλάζουν ο ένας τον άλλο, υιοθετεί ο ένας τα χούγια του άλλου…

…αν σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας από αυτή την εισαγωγή, πάρε μια ανάσα και ησύχασε. Αυτό το κείμενο δεν πιστεύει στις κακές εκβάσεις.

Αρχίζουν να κάνουν ίδιες κινήσεις
Ίδιες ατάκες, ίδιους μορφασμούς, αρχίζουν ακόμα και να ακούγονται κάπως παρόμοια, όπως κάνουν τις παύσεις τους. Αυτό συμβαίνει για τον πολύ γλυκούλη λόγο ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, προσπαθούμε να μιμηθούμε τις κινήσεις του. Υποσυνείδητα γίνεται, δεν μπορείς ούτε να το ελέγξεις, ούτε να το σταματήσεις. Και πες, εντάξει οι ατάκες και οι μορφασμοί, αλλά και…

…η ίδια η ομιλία;
Ναι, είναι αλήθεια. Και εξηγείται πολύ εύκολα: Όταν μιλάς με ένα άτομο περισσότερο σε σχέση με άλλους, σιγά-σιγά αρχίζεις να υιοθετείς και τον τρόπο ομιλίας του. Αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά 50-50, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι εντελώς μονόπλευρο. Επίσης, αν εξακολουθείς να διαβάζεις αυτό το κείμενο και να τρομάζεις, να σε ρωτήσουμε σε ποιον τόμο του λεξικού της δικής σας γλώσσας έχετε φτάσει με τον κολλητό ή την κολλητή σου; Χαλάρωσε. Αυτό είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε οι άνθρωποι.

Αρχίζουν να έχουν δική τους γλώσσα
Ας το δούμε όμως και στο πλαίσιο μιας σχέσης αυτό. Θυμίσου κλασικά αστεία σε sitcom με ζευγάρια που γνωρίζονται τόσο καλά, που πλέον επικοινωνούν με βλέμματα. Συμβαίνει και δεν θα το καταλάβεις ποτέ, όπως κανείς έξω από την σχέση σου δεν θα καταλάβει τι εννοείς εσύ όταν αλλάζεις τον τρόπο που αναπνέεις. Και είναι τέλειο επειδή, στην πραγματικότητα, είναι ό,τι πιο πρακτικό.

Αρχίζουν να γουστάρουν το ίδιο φαγητό
Που το λες και θέμα συνήθειας. Έχει παρατηρηθεί, βέβαια, και από έρευνες ότι πολλά ζευγάρια τείνουν να παχαίνουν παρέα, ειδικά στις αρχές της σχέσης, οπότε θα πούμε και ένα αναγκαίο “προσοχή με τα γλυκά”. Σχετικό, αν και όχι φαγητό, αν τα φτιάξεις σε δύο καπνιστές που προτιμούν διαφορετική μάρκα τσιγάρου, σου πάμε στοίχημα ότι σε έναν χρόνο μάλλον θα καπνίζουν την ίδια μάρκα. Εντάξει, θα πούμε και ένα αναγκαίο “κόψτε το τσιγάρο”.

Αρχίζουν να υιοθετούν συνήθειες ο ένας του άλλου
Και όχι αναγκαστικά προσωπικά πράγματα. Πολλές φορές η κουλτούρα του ενός περνάει στον οργανισμό του άλλου. Οι μικρές εκείνες διαφορές που έχουν να κάνουν με τα πάντα: πού μεγάλωσαν, με ποιους μεγάλωσαν, πού έχουν πάει και τι έχουν δει. Όλα αυτά τα μικρά που σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου, περνάνε και σε ένα ακόμα άτομο που πλέον σε θεωρεί κομμάτι του εαυτού του.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα