1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

5 συμβουλές για όταν γνωρίζεις πρώτη φορά την οικογένεια


Κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Ακόμα κι αν νιώθεις ενθουσιασμό που θα γνωρίσεις επιτέλους την οικογένεια του ατόμου που είστε μαζί, είναι λογικό να έχεις απορίες, να σε πιάνουν ανασφάλειες. Δηλαδή, αν μιλάμε για καλές πρώτες εντυπώσεις που πρέπει να κάνεις, αυτή η περίσταση μπαίνει πολύ ψηλά στην λίστα.

Οπότε τι σου έχουμε; Πρακτικές συμβουλές για να κυλήσουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται. Τώρα, στην περίπτωση που τα πεθερικά σού βγουν ανυπόφοροι άνθρωποι, έχουμε αυτό τον οδηγό για να τσεκάρεις μετά. 

Αρχικά, μείνε στο πρόγραμμα
Τίποτα απροσδόκητο, καμία ακύρωση της τελευταίας στιγμής επειδή φρίκαρες… τίποτα. Ο πρώτος κανόνας της καλής εντύπωσης είναι να φτάσεις στην ώρα σου και να μην προκύψουν εκπλήξεις. Η ευγένεια και η τυπικότητα είναι το λιγότερο δυνατό που μπορείς να κάνεις, οπότε φρόντισε να το κάνεις καλά.

Μην προσπαθείς υπερβολικά
Δες το και έτσι: Εσένα σε έχει επιλέξει ένας άνθρωπος, και η γνώμη του εν τέλει μετράει περισσότερο από των γονιών του. Αυτό δεν σου το λέμε για να σου βγει το θράσος. Το λέμε για να πας εκεί με την αυτοπεποίθηση ότι δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα. Φέρσου όπως φέρεσαι κάθε μέρα και όλα θα πάνε καλά – εντάξει, αν βρίζεις πολύ, αυτό προσπάθησε να το μαζέψεις κάπως τις πρώτες φορές. Όλα εν καιρώ.

Κάλεσέ τους εσύ
Το απόλυτο power move, παρά το αυξημένο στρες. Επειδή, ναι, είναι τρομακτική η ιδέα ότι θα γνωρίσεις τους γονείς για πρώτη φορά, αλλά το ότι θα πρέπει να τους ταΐσεις και να τους φιλοξενήσεις από πάνω το κάνει να φαίνεται σχεδόν αδύνατο. Αρχικά, μην κάνεις κάποια τρομακτική επίδειξη με το φαγητό: Νόστιμο να είναι. Έπειτα, να θυμάσαι ότι τους έχεις καλέσει στο δικό σου πεδίο, άρα μπορείς να νιώθεις ασφαλής. Ξαναλέμε, έχει στρες, αλλά αν το πετύχεις θα εκτιμηθεί πάρα πολύ.

Κάνε ερωτήσεις
Ο σκοπός είναι να σε αποδεχτούν (και) αυτοί οι άνθρωποι ως μέλος της οικογένειας. Αυτό θα το πετύχεις μόνο χτίζοντας σιγά-σιγά και με ενδιαφέρον. Αν πάνω στην κουβέντα δείχνεις ότι βαριέσαι, μην περιμένεις να σε συμπαθήσουν και τόσο πολύ. Άσε που είναι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν τον δικό σου άνθρωπο – όλο και κάτι κουλ θα έχουν.

Μην το παρακάνεις με τις αγαπούλες
Όχι επειδή όλοι οι γονείς του κόσμου είναι πουριτανοί. Επειδή είναι εντελώς αχρείαστο και δίνει λάθος εντύπωση. Είτε μιλάμε για γλυκούλικες αγαπούλες, είτε για αγαπούλες που περιλαμβάνουν γλώσσα (ανεκδιήγητο), όλα δίνουν από μία διαφορετική λάθος εντύπωση. Δεν έχεις να αποδείξεις ότι “ναι, κοιμόμαστε αγκαλιά κάθε βράδυ, και αν θες να ξέρεις γυμνοί”, μπορείς απλά να φερθείς φυσιολογικά.

Δεν είπαμε ότι θα γίνετε φίλοι με τα πεθερικά, αλλά αν τους σκεφτείς σαν δύο ανθρώπους που μπορεί και να είχαν πράγματα να σου προσφέρουν σαν φίλοι, αυτή ίσως να είναι η καλύτερη προσέγγιση.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα