1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

5 πράγματα στο σπίτι που σας δημιουργούν άγχος χωρίς να το καταλαβαίνετε


Μια καλή διακόσμηση μπορεί να κάνει το σπίτι σας να μοιάζει με όαση. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όμως, κάτι που δεν πάει καλά μπορεί να σας δημιουργήσει στρες και άγχος. Αν νιώθετε πως κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι αυτό ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πράγματα που γίνονται συχνά πηγές άγχους χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Οι μνήμες σας βρίσκονται παντού Μερικές οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνηστικά δώρα βρίσκονται λίγο πολύ σε όλα τα σπίτια. Αν όμως το έχετε παρακάνει, ίσως συνειδητοποιήσετε πως το παρελθόν σας έχει… στοιχειώσει! Αν ο χώρος σας είναι υπερφορτωμένος θα δημιουργηθεί οπτικό χάος και το μυαλό σας θα αναγκαστεί να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο πληροφοριών, κάτι που δημιουργεί άγχος. Αν θέλετε να επιστρέψει η ηρεμία θα πρέπει να τακτοποιήσετε τον χώρο. Απομακρύνετε τουλάχιστον τα μισά πράγματα – κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα.

Αν ο χώρος σας είναι υπερφορτωμένος θα δημιουργηθεί οπτικό χάος.

Έχετε δημιουργήσει την λάθος ατμόσφαιρα Το χρώμα είναι συχνά υπεύθυνο για την ατμόσφαιρα των χώρων. Μπορεί να σας άρεσε η μεταλλική απόχρωση ενός δυνατού χρώματος, πλέον όμως νιώθετε πως είναι πολύ έντονο. Ή ίσως αποφασίσατε μια μίνιμαλ προσέγγιση με το απόλυτο λευκό, που όμως παραείναι αυστηρό για να χαλαρώσετε. Προσπαθήστε να δείτε τι σας λέει το ένστικτό σας για τα χρώματα του χώρου – το ένστικτο συνήθως δεν κάνει λάθος.

Το χρώμα είναι συχνά υπεύθυνο για την ατμόσφαιρα των χώρων.

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει καθόλου υφές Είστε λάτρεις του μίνιμαλ, του λευκού και του ουδέτερου, αλλά κάτι σας ενοχλεί και δεν ξέρετε τι; Ρίξτε μια ματιά στις υφές του χώρου. Αν δεν έχετε κάποιο χνουδωτό ριχτάρι, μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια και κουρτίνες από ενδιαφέροντα υφάσματα, ίσως ήρθε ο καιρός να αρχίσετε με μικρά βήματα να βάζετε υφές για να ζεστάνετε σιγά-σιγά τον χώρο.

Ρίξτε μια ματιά στις υφές του χώρου.

Το smartphone σας βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι Είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνετε το πρωί που ξυπνάτε και το τελευταίο που κοιτάτε πριν πέσετε για ύπνο. Αυτό το τελευταίο πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Κρατήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μακριά από το υπνοδωμάτιό σας. Επηρεάζουν τα επίπεδα άγχους.

Διώξτε το Στρες με τα Σωστά Χρώματα

Δεν δημιουργείτε ‘ροή’ Γνωρίζετε ότι αν βάλετε κάποιο φυτό στον χώρο σας αυτόματα θα τον αναβαθμίσετε, αλλά χρειάζεται πολλά περισσότερα από το να στριμώξετε έναν φίκο στη γωνία. Σκεφτείτε τη ‘ροή’ του χώρου σας σαν ένα ποτάμι: Πρέπει να μπορεί να κυλάει χωρίς να βρίσκει εμπόδια. Τα έπιπλα και τα φυτά δεν πρέπει να είναι μέσα στα πόδια σας και θα πρέπει να μπορείτε να κινείστε με ευκολία ανάμεσά τους. Ακούγεται σαν να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αλλά έχει επίδραση στη διάθεσή σας.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα