1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

5 βήματα για ένα συναρπαστικό πάρτι!


Δεν χρειάζεται να ανοίγετε το σπίτι σας μόνο στις γιορτές. Οι καιροί άλλωστε επιτάσσουν οι άνθρωποι να ξαναέρθουμε πιο κοντά. Και μην ξεχνάτε: όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα! Οργανώστε μια φιλική συγκέντρωση με ζεστή ατμόσφαιρα, ζεστή φιλοξενία, κι όσο για το τραπέζι, το μόνο που χρειάζεστε είναι απλά πράγματα και καλή καρδιά.

Καιρός να επιστρέψουμε στις συνήθειες με τις οποίες αρκετοί από εμάς πρόλαβαν να μεγαλώσουν. Ανοιχτά σπίτια, μεγάλα τραπεζώματα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, όπως είναι οι ονομαστικές γιορτές. Μαζέματα απλώς για την παρέα, για να πιούμε ένα κρασί, για να βρεθούν όλοι από κοντά.

Το κάλεσμα

Μην αφήνετε την κούραση, την στενοχώρια και το άγχος να σας καταβάλουν. Καλέστε την παρέα ένα Σάββατο ή μια Κυριακή μεσημέρι, ώστε να υπάρχει χρόνος μέχρι το βράδυ να χαλαρώσετε και να περάσετε όλοι καλά. Μην ξεχνάτε ότι τα καλέσματα που έχουν κάτι πιο αυθόρμητο, δεν είναι στημένα και με πολλές προσδοκίες, μπορεί να εξελιχθούν σε μια συνάντηση που θα θυμούνται όλοι.

Το φαγητό

Εννοείται ότι μιλάμε για μπουφέ, ώστε να κρατήσει πολλές ώρες. Λοιπόν τι πρέπει να έχετε οπωσδήποτε: πιτσάκια, κροκέτες, πατατάκια, ζυμαρικά (ένα ζεστό και μια σαλάτα τουλάχιστον), δυο-τρία είδη κρεατικών στο γκριλ (κοτόπουλο, λουκάνικο, μπιφτεκάκια κλπ.), μπέργκερ ή κεμπάμπ, μικρά αραβικά πιτάκια κι αν ο καιρός είναι κρύος ένα τσίλι με κρέας και ντιπ είναι φανταστική ιδέα. Επίσης φροντίστε να έχετε τυριά και αλλαντικά για όλες τις ώρες, καθώς και άφθονη πράσινη σαλάτα. Με το γλυκό μην ασχοληθείτε, όταν σας ρωτήσουν τι να φέρουν πείτε σε δυο-τρεις να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να διαλέξουν γλυκά.

Μουσική

Για τη μουσική δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε πολύ. Διαλέξτε απλώς μερικές συλλογές κι αν έχει κάποιος από τους φίλους τη διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο, δώστε του το ελεύθερο αλλά και κάποιες οδηγίες για το πώς θέλετε να κυλήσει η μέρα – δεν είναι δύσκολο κάποιος που ασχολείται περισσότερο με τη μουσική να ξεφύγει και να μετατρέψει τη μεσημεριανή σύναξη σε τρελό πάρτι.

Ποτό

Το χύμα κρασάκι επέστρεψε ακόμα και στα κρυστάλλινα ποτήρια, οπότε μην αγχωθείτε παρά μόνο για πόσο λευκό και πόσο κόκκινο θα πάρετε. Ετσι κι αλλιώς το κρασί έχει εξελιχθεί στην πιο δυνατή τάση των τελευταίων χρόνων και τα οινοποιεία δίνουν εξαιρετικής ποιότητας χύμα κρασί σε επιλεγμένες κάβες.

Δραστηριότητες της παρέας

Για την περίπτωση που οι διαθέσεις ποικίλουν, να είστε προετοιμασμένοι για διάφορες δραστηριότητες. Την ώρα, δηλαδή, που κάποιοι μπορεί να πίνουν καφέ και να συζητούν, κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν όρεξη για ένα επιτραπέζιο.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και η συνάντησή σας θα είναι τόσο επιτυχημένη που θα δείτε ότι θα επαναληφθεί πολύ γρήγορα!

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα