1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

5 απλά βήματα για μια ισορροπημένη διατροφή


Ακόμη και αν το να χάσεις βάρος δεν είναι μέσα στους στόχους σου, μια καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη, τόσο για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού όσο για την διατήρηση του βάρους σου. Ιδού 5 tips που θα σε βοηθήσουν.

1. Ερωτεύσου ξανά το φαγητό.
Είναι γνωστό ότι το καλό φαγητό –ιδίως το επιδόρπιο- αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Για πολλούς ένα υγιεινό γεύμα ταυτίζεται με κάτι άνοστο, άγευστο και … πράσινο. Λάθος. Καλό θα είναι να διαλέγεις ισορροπημένα φαγητά που σε χαροποιούν και δε θα τα βαρεθείς. Ο καλύτερος τρόπος είναι να επιλέγεις εποχιακά υλικά, όταν πρόκειται να μαγειρέψεις.

2. Μην παραλείπεις το πρωινό.
Αποτελεί ένα λίαν σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ακόμη και αν σου φαίνεται βαρετή η διαδικασία, καλό θα ήταν να αφιερώνεις αρκετό χρόνο στην προετοιμασία του. Ιδανικά, το πρωινό σου πρέπει να απαρτίζεται από φρούτα, λαχανικά και υδατάνθρακες για ενέργεια και πρωτεΐνη. Δοκίμασε μια ομελέτα με λαχανικά- τα αυγά είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

3. Πες “ναι” στην πρωτεΐνη.
Η αρχή της πασίγνωστης δίαιτας του Dr. Pierre Dukan, κοινώς The Dukan Diet. Γεύματα με υψηλή σε περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, θα σε βοηθήσουν, όχι μόνο να χάσεις βάρος, αλλά και να το διατηρήσεις σταθερό. Προσοχή όμως: μην αποκλείεις τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σου. Είναι αναγκαία συστατικά για την παραγωγή ενέργειας αλλά και για την επιτάχυνση του μεταβολισμού σου.

4. Μην διστάζεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα.
Άμα δεν υπάρχει ποικιλία, σύντομα θα βαρεθείς την διατροφή σου. Προσπάθησε να αντικαταστήσεις μερικά από τα υλικά με άλλα, ίσης διατροφικής αξίας. Επίσης, δοκίμασε και νέες “κουζίνες”. Το ινδικό μπορεί να αποτελέσει μία άκρως ισορροπημένη επιλογή.

5. Μάθε να μαγειρεύεις.
Η προετοιμασία ενός γεύματος αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία που μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις υγιής. Ακόμη και αν δε ξέρεις να μαγειρεύεις, μην απελπίζεσαι. Είναι ευκολότερο από ότι φαντάζεσαι. Ξεκίνα με κάτι απλό, και προσπάθησε να μαθαίνεις τουλάχιστον μια νέα τεχνική το μήνα. Εξάλλου, για αυτό υπάρχει και ο Jamie Oliver.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα