1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

5 αλλαγές στον τρόπο ζωής για μια καλύτερη στύση 



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 15:45

Για την καλή στυτική λειτουργία είναι απαραίτητο να λειτουργούν καλά οι μύες και τα νεύρα του πέους και να εξασφαλίζεται η επαρκής αιμάτωση του οργάνου.  Εάν σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του ένας άνδρας αντιμετωπίζει συχνά στυτικά προβλήματα είναι σημαντικό να απευθυνθεί σε ειδικό.  Είτε όμως τα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους είτε όχι, οι παρακάτω αλλαγές στον τρόπο ζωής βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης ή της επιδείνωσης των στυτικών προβλημάτων και  προάγουν τη σεξουαλική αλλά και γενική υγεία του άνδρα.

1. Να επιλέγεται ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Η διατροφή που επιβαρύνει την καρδιά μπορει επίσης να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία καθώς περιορίζεται η αιμάτωση του οργάνου. Η διατροφή του άνδρα καλό είναι να είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και ψευδάργυρο. Τα φυλλώδη λαχανικά, τα θαλασσινά, τα φρούτα, ιδιαίτερα τα μούρα, οι ντομάτες και το καρπούζι, ενδέχεται να ενισχύσουν τη στυτική λειτουργία. Σαν γενικός κανόνας μπορεί να ακολουθηθεί ο εξής : Όποια τροφή είναι ωφέλιμη για την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος είναι ωφέλιμη και για τη στύση. Μεγάλη προσοχή όμως πρέπει να δίνεται και στην ποσότητα καθώς η διατροφή πρέπει να είναι τέτοια που να διασφαλίζει την απόκτηση και διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους. Το μη φυσιολογικό βάρος σχετίζεται με διάφορα χρόνια νοσήματα που επηρεάζουν τη στύση και ιδιαίτερα με τον διαβήτη τύπου 2,  ο οποίος έχει επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα κι ενδέχεται να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. 

2. Να διατηρούνται  η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι απαραίτητοι οι συχνοί έλεγχοι και η αντιμετώπιση των αποκλίσεων. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης είναι πιθανό να σχετίζονται με στυτικά προβλήματα καθώς οι αρτηρίες θρομβώνονται κι εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος. 

3. Η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.  Αν και δεν έχει αναδειχτεί ερευνητικά άμεση σχέση μεταξύ κατανάλωσης αλκοόλ και εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας, κάποιες μελέτες έχουν βρει ότι η συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νεύρα και διαταραχή των ανδρικών ορμονών. 

4. Να αποφεύγονται τα αναβολικά στεροειδή. Ενώ η τακτική φυσική άσκηση  είναι ιδιαίτερα ευεργετική θα πρέπει να αποφεύγεται η οποιαδήποτε πρόσληψη αναβολικών στεροειδών  για την ενίσχυση της μυϊκής μάζας. Έχει βρεθεί ότι η χρήση αυτών των ουσιών συρρικνώνει τους όρχεις και οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης. 

5. Να διακοπεί το κάπνισμα πάραυτα. Το κάπνισμα εχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλο τον οργανισμό και αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης καρδιαγγειακών προβλημάτων και άλλων χρόνιων παθήσεων. Καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία και τελικά οδηγεί σε αδύναμη κυκλοφορία του αίματος, η όποια με τη σειρά της οδηγεί στην εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας. 

Πηγή: andrologia.gr 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 19:00



Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα