1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

4 σημάδια ότι πρέπει να φύγεις τρέχοντας από αυτή τη σχέση

Είναι συχνό φαινόμενο να νιώθουμε έλξη για τους τοξικούς ανθρώπους. Στην αρχή, νιώθουμε ότι έχουν αυτό το κάτι, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία φούσκα. Δυστυχώς, ορισμένοι από εμάς, δε σπάμε ποτέ αυτή τη φούσκα και αντί να φύγουμε τρέχοντας, κάνουμε και σχέση μαζί τους.

Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να αγαπάς τον σύντροφό σου. Από την άλλη όμως, αυτό που δεν έχεις σκεφτεί είναι ότι ίσως και να πρόκειται για κάποιου είδους απωθημένο ή απλώς περί εγωισμού. Ό,τι κι αν συμβαίνει στο μυαλό σου, αν ισχύουν κάποιες συνθήκες, τότε αυτός ο άνθρωπος σίγουρα δεν σου αξίζει.

Νιώθεις πιο μόνος/η από ποτέ

Όταν μένεις σε μία σχέση με κάποιον που δεν μπορεί να σου δώσει αυτά που θέλεις και παράλληλα, σε εμποδίζει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, αρχίζεις να εξαρτάσαι, η αυτοπεποίθηση σου πιάνει πάτο και προσκολλάσαι πάνω στον σύντροφό σου. Όσο πιο πολύ εξαρτάσαι από τον σύντροφό σου, τόσο πιο μόνος/η θα νιώθεις όσο δεν είσαι μαζί του/ης. Και μετά παύεις φοβάσαι να χωρίσεις.

Συμβιβάζεσαι με τις ελάχιστες στιγμές που σου δείχνει πως σ’ αγαπάει

Έχεις συνηθίσει πια ότι όποτε τσακώνεστε θα τον/ην πάρεις εσύ τηλέφωνο, δεν ελπίζεις πια ότι θα κάνει την πρώτη κίνηση και το χειρότερο; Ακόμα κι αν φταίει εκείνος/η, εσύ είσαι αυτός/ή που πρέπει να φέρει το θέμα στο τραπέζι για να τα βρείτε.

Όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, με αποτέλεσμα να συμβιβάζεσαι με το ελάχιστο που μπορεί να σου δώσει.

Ξέρεις μέσα σου πως όσο κι αν κάτσεις μαζί του/ης δε θα αλλάξει κάτι

Σιχαίνεσαι το γεγονός ότι ελπίζεις πως κάτι θα αλλάξει, ενώ μέσα σου ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Η σχέση σας έχει μείνει στάσιμη, δεν έχεις γνωρίσει την οικογένειά του/ης, δεν σου συμπεριφέρεται όπως βλέπεις ότι συμπεριφέρονται σε άλλες υγιείς σχέσεις. Δε σου δίνει κανέναν απολύτως λόγο να μη χωρίσεις.

Δεν υπάρχει χώρος στη ζωή σου για μία καινούρια γνωριμία

Δεν σε προτρέπουμε να απατήσεις τον σύντροφό σου. Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει είναι ότι εφόσον η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από τη σχέση σου, δεν σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους που θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στα «θέλω» σου. Ίσως μέσω άτυπων εκβιασμών και ζήλιας να σε εμποδίζει να ασχοληθείς με τα χόμπι σου και να βγεις με την παρέα σου -ίσως για να μην γνωρίσεις κάποιον/α άλλο/η.

Το θέμα είναι ότι αν ο/η σύντροφός σου αξίζει και υπάρχει λόγος να μείνεις μαζί του/ης, οι άνθρωποι που γνωρίζεις δε θα σε ελκύουν, ούτε θα μπαίνεις στη διαδικασία να τους συγκρίνεις με τον σύντροφό σου. Και πρέπει να δώσεις αυτήν την ευκαιρία στον εαυτό σου.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα