1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

4 απίστευτες χρήσεις του ρυζιού που θα σας εντυπωσιάσουν!


Το ρύζι, αγαπημένη τροφή των Κινέζων, έχει πολλές και απίστευτες ιδιότητες που κανένας μας δε μπορούσε να φανταστεί.

Αυτό που σίγουρα όλοι γνωρίζουμε είναι πως λειτουργεί ως διασώστης στην περίπτωση που το κινητό σας κάνει μια μεγάλη βουτιά! Είναι γνωστό πως το ρύζι απορροφά σε μεγάλο βαθμό την υγρασία και ενδέχεται να το σώσετε! Φυσικά και η διάσωση του κινητού δεν είναι το μόνο περίεργο πράγμα που ένα σακουλάκι ρύζι μπορεί να κάνει.

Καθαρίστε τον μύλο των μπαχαρικών

Στην περίπτωση που έχετε ένα μύλο για όλα τα μπαχαρικά ακόμα και για τρίβετε τον καφέ σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις δικές μας οδηγίες έτσι ώστε να μην μπερδεύονται οι μυρωδιές. Τοποθετείστε στο μύλο σας ωμό ρύζι και αρχίστε να περιστρέφετε. Το ρύζι απορροφά τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα λάδια που τυχόν μπορεί να υπάρχουν στα τοιχώματα του μύλου.

Tip: Την ποσότητα του ρυζιού που θα τρίψετε μπορείτε να την αξιοποιήσετε κάνοντας το καλύτερο απολεπιστικό για το σώμα σας. Το τριμμένο ρύζι σε συνδυασμό με διάφορα έλαια ενυδατώνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το γνωρίζατε πως η απολέπιση μπορεί ακόμα και να διατηρήσει το μαύρισμά σας για περισσότερο καιρό; Αν όχι διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό εδώ!

Καθαρίστε τα βάζα και τις κανάτες σας

Μια ακόμα σημαντική χρήση του ρυζιού στον καθαρισμό είναι στα βάζα. Πολλές καράφες αλλά και βάζα έχουν κλειστό στόμιο με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τα καθαρίσετε σωστά. Εκεί έρχεται η θαυματουργή χρήση του ρυζιού. Σε μια βρώμικη καράφα τοποθετείστε 2 κ.σ. ρύζι, λίγο νερό και υγρό σαπούνι. Στη συνέχεια ανακινείστε καλά το βάζο και βεβαιωθείτε ότι το ρύζι πάει ακόμα και στις πιο δύσκολες γωνίες. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό καθώς θα γυαλίσει σε μόλις λίγα λεπτά.

Το ρύζι ενάντια στα μαυρισμένα μαχαιροπίρουνα

Η υγρασία του αέρα συμβάλει αρνητικά στο μαύρισμα των μεταλλικών μαχαιροπίρουνων. Για να μπορέσετε να επιβραδύνετε τη φθορά αυτή των μαχαιροπίρουνων που δεν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά δεν έχετε παρά να τα αποθηκεύσετε μαζί με μια σακούλα με ρύζι. Φυσικά το σακουλάκι είναι απαραίτητο να είναι από οργάντζα (διάτρητο ύφασμα που μοιάζει με τούλι). Το ρύζι θα απορροφά την υγρασία με αποτέλεσμα να μην μαυρίζουν τα καλά μαχαιροπίρουνα σας.

 

Απαλύνει από πόνους στην πλάτη

Πρόκειται για ακόμα μια χρήση του ρυζιού που τυχόν να αγνοούσατε. Η διαδικασία θέλει ένα σακουλάκι ρύζι το οποίο και αδειάζετε σε μια κάλτσα (η μονή κάλτσα που ανακαλύψατε στο πλυντήριο αποκτάει και αυτή τη χρήση). Βεβαιωθείτε ότι η κάλτσα σας δεν έχει κάποια τρύπα, στη συνέχεια προσθέστε αποξηραμένη λεβάντα και όλο αυτό βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων έτσι ώστε να ζεσταθεί. Με αυτό τον τρόπο έχετε φτιάξει μια κομπρέσα που θα ανακουφίσει τους πόνους στην πλάτη σας αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο χρειάζεται θερμότητα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα