1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

4 έξυπνοι τρόποι για να κρύψετε τα καλώδια των συσκευών σας


Στο υπνοδωμάτιο καλώδια, στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο καθιστικό καλώδια, στο γραφείο το χάος! Χωρίς αυτά δεν γίνεται ακόμη! Χωρίς την απαίσια εικόνα τους, όμως, γίνεται!

Δεν υπάρχει μέρος του σπιτιού που να μην υπάρχει ή να μην περνάει κάποιο καλώδιο συσκευής. Με όλες αυτές τις «απαραίτητες» συσκευές μέσα σε ένα σπίτι το να βρει κανείς τοίχο ή περβάζι χωρίς καλώδιο είναι σπάνιο φαινόμενο.

Ωστόσο, αν και έχουμε πει τι μπορείτε να κάνετε για την εύκολη οργάνωση των καλωδίων, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε 4 εναλλακτικούς τρόπους για να διακοσμήσετε όσα καλώδια δεν μπορείτε να κρύψετε πίσω από κάποιο έπιπλο ή την ίδια την συσκευή.

Χαρτοταινίες

Διακοσμητικές αυτοκόλλητες χαρτοταινίες σε διάφορα χρώματα, σχέδια και μεγέθη μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας ή ακόμη και σε βιβλιοπωλεία. Μπορείτε να διαλέξετε κάποιες που ταιριάζουν στο ύφος της διακόσμησης του χώρου σας και με αυτές να τυλίξετε τα καλώδια των συσκευών.

Επίσης, αν χρειάζεται να κρύψετε περισσότερα του ενός καλωδίου που ξεκινούν από την ίδια πηγή και καταλήγουν στην ίδια παροχή ρεύματος τότε μπορείτε να ενώσετε τα καλώδια μεταξύ τους πριν την εφαρμογή της διακοσμητικής αυτοκόλλητης χαρτοταινίας. Με αυτό τον τρόπο πέρα από τη διακόσμηση θα οργανώσετε και τα καλώδιά σας.

Ρόκα

Η ρόκα δεν είναι αυτή που νομίζετε και το κυριότερο δεν είναι αυτή που τρώγεται. Ρόκα ονομάζονται τα στερεωτικά καρφιά καλωδίων και συνήθως διατίθενται στο εμπόριο σε διάφορα μεγέθη αλλά δυστυχώς με ένα απλό λευκό και χρώμα χωρίς διακοσμητική ουσία.

Με τα χρόνια, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και πλέον διατίθενται με διάφορα διακοσμητικά σχέδια πέραν του βασικού κορμού. Με αυτά μπορείτε να διακοσμήσετε μια, διακοσμητικά, ανούσια σειρά καλωδίων στον τοίχο σας και να αλλάξετε τελείως την εικόνα τους.

Χάντρες

Μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας αμέτρητες χάντρες σε ποικιλία, χρωμάτων, σχεδίων, μεγεθών και υλικών κατασκευής. Διαλέξτε αυτές που σας αρέσουν περισσότερο αλλά και που ταιριάζουν στο στιλ διακόσμησης του χώρου σας και περάστε τες στα καλώδια.

Το ύφος τους θα αλλάξει αμέσως την αισθητική της εικόνας των καλωδίων των συσκευών σας και θα προσθέσει μια υπέροχα πρωτότυπη παρουσίαση των απλών καλωδίων.

Επί των τεχνών

Κάποιες φορές τα καλώδια των συσκευών μπορούν να παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και αυτό γιατί μπορούν με απλές κινήσεις να γίνουν ένα έργο τέχνης στον τοίχο. Για την υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτότυπης κατασκευής θα χρειαστεί να έχετε μονάχα φαντασία και μερικά στερεωτικά καρφιά καλωδίων.

Βρείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει και «ζωγραφίστε» το στον τοίχο σας χρησιμοποιώντας μονάχα τα καλώδια των συσκευών σας και μερικά στερεωτικά καρφιά.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα