1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

3 χριστουγεννιάτικα ποτά από όλον τον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσεις!


Οι γιορτινές μέρες δεν νοούνται χωρίς καλό φαγητό και ποτό. Ιδιαιτέρως, αν πρόκειται για τα Χριστούγεννα, που και ο κρύος κάνει ένα ποτάκι ακόμη πιο απαραίτητο.

Πέρα από κρασί, ουίσκι ή βότκα, αλλά και το γερμανικό, γλυκό ζεστό κρασί Glühwein, που έχει καθιερωθεί πλέον και στα ελληνικά σπίτια, μπορείς να έχεις φτιάξει και ένα γιορτινό κοκτέιλ, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και εσάς, όσο και αυτούς που θα το δοκιμάσουν.

Εμείς κάναμε ένα μικρό, χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο και βρήκαμε τρεις συνταγές από παραδοσιακά, γιορτινά κοκτέιλ που μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε εύκολα.

Glögg (Σουηδία)

Ξεκινάμε από τη Σουηδία, όπου το Glögg είναι ιδιαίτερα αγαπημένο την ρίοδο των Χριστουγέννων. Γίνεται με ζεστό κρασί και διάφορα μπαχαρικά.

Τι θα χρειαστείτε

1 μπουκάλι κρασί κόκκινο

1 ξυλάκι κανέλας

5γρ. τζίντερ σε φέτες

5γρ. αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού

2 καψουλάκια πράσινο καρδάμωμο

1 αστεράκι αστεροειδή γλυκάνισο

15 καρφάκια γαρίφαλο

80γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

φιλέ αμυγδάλου

μαύρη σταφίδα

βότκα, ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά, χωρίς να πάρει βράση. Ανακατεύουμε στο ενδιάμεσο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνουμε με το πώμα και το διατηρούμε τουλάχιστον για 1 εβδομάδα.

Για το σερβίρισμα, ξαναζεσταίνουμε το κρασί, μοιράζουμεσταφίδες και φιλέ αμυγδάλου στα ποτήρια και απογεμίζουμε με ζεστό κρασί. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο αλκοόλ, όπως ρούμι, κονιάκ ή βότκα.

Hot toddy (Σκωτία)

Επόμενος σταθμός η Σκωτία, όπου το Hot Toddy σερβίρεται τόσο τα Χριστούγεννα όσο και όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ θεωρείται και εξαιρετικό φάρμακο στο κρυολόγημα. Κάτι σαν τσάι με πολύ αλκοόλ δηλαδ

Τι θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι βραστό νερό

4 καρφάκια γαρίφαλο

φλούδα από 1 λεμόνι

2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη

χυμό από ½ λεμόνι

60ml bourbon ή ουίσκι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο φλιτζάνι με το καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στη φλούδα λεμονιού και τη ρίχνουμε μέσα στο νερό. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το χυμό λεμονιού και το ποτό. Όπως λέει και το όνομα του, το Hot toddy πίνεται ζεστό.

Bombardino (Ιταλία)

Και φτάνοντας πιο κοντά στα «μέρη» μας, στην Ιταλία το γιορτάζουν με Bombardino, το οποίο σερβίρεται ζεστό και γαρνιρισμένο με σαντιγί και θυμίζει πολύ το αμερικανικό Eggnog.

Εμπνευστής του φέρεται ένας Γενοβέζος, που ήθελε να φτιάξει ένα ζεστό ποτό για τους σκιέρ! Αν κάνει πολύ κρύο τις ημέρς των Χριστουγέννων, σίγουρα το αλκοόλ που περιέχει θα σας κρατήσει πολύ ζεστούς.

Τι θα χρειατείτε

45ml μπράντι

90ml Zabov Zabaglione (λικέρ με βάση τα αβγά)

Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

κανέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το λικέρ σε κατσαρολάκι. Βάζουμε το μπράντι σε ποτήρι και όταν το λικέρ έχει ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει όμως), το ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι με το μπράντι και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και απολαμβάνουμε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα