1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

3 εύκολοι τρόποι για να κάνεις τους πόρους σου να φαίνονται μικρότεροι


Το αψεγάδιαστο δέρμα είναι μόνο λίγα βήματα μακριά!

Σκέψου τους πόρους σου σαν λαστιχάκια από καουτσούκ. Ενώ το βασικό τους μέγεθος είναι θέμα γενετικής, μπορούν είτε να μεγαλώσουν είτε να μικρύνουν, λέει η δερματολόγος Shari Marchbein.

Μόλις όμως μεγαλώσουν (είτε λόγω ηλικίας, είτε από σμήγμα), μάλλον θα χρειαστείς ένα σχέδιο άμεσης δράσης. Οι παρακάτω μέθοδοι έχουν εγκριθεί από τους δερματολόγος και θα σε βοηθήσουν να δεις διαφορά στην επιδερμίδα σου άμεσα:

1. Κάνε απολέπιση

Όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος συσσωρεύονται, μπορούν να εισχωρήσουν στους πόρους, κάνοντάς τους να φαίνονται πιο μεγάλοι, λέει η Marchbein. Η απολέπιση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Εάν είσαι επιρρεπής στην ακμή, δοκίμασε ένα βήτα υδροξυ οξύ. Εάν δεν έχεις ευαίσθητο δέρμα, δοκίμασε τα άλφα υδροξυοξέα. Οι κρέμες ρετινόλης είναι επίσης σύμμαχοι σου καθώς βοηθούν με την “ενίσχυση του φυσικού κύκλου διεργασιών του δέρματος”, λέει η Marchbein.

2. Μείωσε το σμήγμα

Τα προϊόντα με βάση τον άργιλο και τον άνθρακα λειτουργούν σαν μαγνήτες για να μαζεύοντας τα βακτήρια και την λιπαρότητα από τους πόρους. Δοκίμασε να κάνεις απολέπιση με ένα ήπιο προϊόν καθημερινά και στη συνέχεια, μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποίησε μια μάσκα ειδική για περαιτέρω συστολή των πόρων.

3. Ενίσχυσε το κολλαγόνο

Η πρωτεΐνη το δέρματος διασπάται με το πέρασμα του χρόνου – το οποίο είναι πρόβλημα, αφού το “κολλαγόνο ενισχύει τα τοιχώματα των πόρων, κάνοντας τα πιο μικρά”, λέει η Marchbein. Δοκίμασε την μέθοδο του microneedling, η οποία δημιουργεί μικροσκοπικά τραύματα στο δέρμα, ωθώντας το σώμα σου να παράξει περισσότερο κολλαγόνο για να τα θεραπεύσει. Η συνεπής χρήση ρητινοειδών μπορεί επίσης να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα