1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

25 υπέροχα δρομικά σνακ για όλες τις ώρες και πόσες θερμίδες περιέχουν


Μήπως χρειάζεστε ένα σνακ τα μεσάνυχτα, το απόγευμα ή στην μέση της μέρας για να μπορέσετε να αντέξετε το πρόγραμμα της προπόνησης;

Τρία κανονικά γεύματα μέσα στην ημέρα ίσως και να μην είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την όρεξη ενός δρομέα ή ενός αθλούμενου. Τα καλά νέα είναι πως η κατανάλωση μικρών γεύματων μέσα στην ημέρα όχι μόνο κάνει το στομάχι σας να σταματήσει να «διαμαρτύρεται», αλλά συμβάλει παράλληλα στην απώλεια βάρους.

Από σόγια μέχρι ζελεδάκια Gummy Bears, υπάρχουν 25 σνακ κατάλληλα για έναν δρομέα ή έναν αθλητή αντοχής και όχι μόνο, που μπορούν να καταναλωθούν όποτε εκείνος νιώσει το αίσθημα της πείνας.

1 Μπανάνες
Γιατί είναι καλές: Αποτελούν μια πλούσια πηγή σε υδατάνθρακες. Επίσης εμπεριέχουν βιταμίνη Β6 και είναι απαραίτητες για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών στον οργανισμό (Οι δρομείς χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη πριν και μετά την άσκηση).

Πότε είναι καλές: Πριν, κατά την διάρκεια ή μετά την προπόνηση. Μια καλή ιδέα είναι να τις καταναλώσετε λιωμένες μέσα σε smoothie, ή να τις λιώσετε στο μπλάντερ μαζί με γάλα.

Θερμίδες: 150 σε μια μέτρια μεγέθους μπανάνα.

2 Καρότα
Γιατί είναι καλά: Είναι χαμηλά σε θερμίδες ενώ παράλληλα είναι χορταστικά. Περιέχουν κοροτίνη και βιταμίνη A που συμβάλει στην υγεία των ματιών και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Πότε είναι καλά: Καταναλώστε το βράδυ όταν θέλετε κάτι να μασουλήσετε χωρίς περιττές θερμίδες. Η καταναλώστε τα πριν από το γεύμα αν λιμοκτονείτε. Στην περίπτωση αυτή δεν θα το παρακάνετε όταν καθίσετε στο τραπέζι.

Θερμίδες: 30-40 έχει ένα καρότο μεσαίου μεγέθους.

3 Δημητριακά με αποβουτυρωμένο γάλα
Γιατί είναι καλά: Τα περισσότερα δημητριακά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και συνοδεύονται με κομμένα φρούτα από πάνω τους. Παρασκευάζονται χωρίς κόπο, είναι εύκολα στην πέψη και ικανοποιούν την όρεξη για κάτι γλυκό.

Πότε είναι καλά: Είναι καλό να καταναλωθούν πριν τον αγώνα, μετά τον αγώνα, ή και κατά την διάρκεια ενός μεγάλου τρεξίματος.

Θερμίδες: Περίπου 200-500 θερμίδες.

4 Σοκολατούχο γάλα
Γιατί είναι καλό: Το σοκολατούχο γάλα όταν είναι κρύο βοηθά στο να διατηρείστε ενυδατωμένοι. Επίσης παρέχει πρωτεΐνη, βιταμίνη B και υδατάνθρακες. Το ασβέστιο στο γάλα βοηθά στο να έχετε γερά οστά.

Πότε είναι καλό: Μια καλή ιδέα είναι να καταναλωθεί έπειτα από ένα κοπιαστικό τρέξιμο.

Θερμίδες: 160 ανά 100 ml.

5 Τυρί cottage
Γιατί είναι καλό: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη την οποία οι δρομείς χρειάζονται για αναδόμηση των μυών. Επίσης παρέχει ασβέστιο στον οργανισμό.

Πότε είναι καλό: Οποιαδήποτε στιγμή αλλά όχι αμέσως πριν το τρέξιμο.

Θερμίδες: 165 ανά 1 φλιτζάνι περίπου και ανάλογα το προϊόν.

6 Βερίκοκα
Γιατί είναι καλά: Είναι χαμηλά σε λιπαρά και αρκετά πλούσια σε υδατάνθρακες, εμπεριέχουν βιταμίνη Α, φυτικές ίνες και κάλιο.

Πότε είναι καλά: Οποιαδήποτε ώρα. Ρίξτε κομμένα βερίκοκα πάνω από την γκρανόλα για πρωινό ή φάτε τα ολόκληρα πριν την απογευματινή προπόνηση ή σαν κάτι γλυκό μετά το δείπνο.

Θερμίδες: 80 ανά 5 μεσαία βερίκοκα.

7 Αποξηραμένα δαμάσκηνα
Γιατί είναι καλά: Δεν περιέχουν καθόλου λίπος και είναι γεμάτα υδατάνθρακες. Επίσης περιέχουν φυτικές ίνες και κάλιο. Το τελευταίο συμβάλει στην μείωση της αρτηριακή πίεσης.

Πότε είναι καλά: Είναι ένα καλό σνακ οποιαδήποτε στιγμή. Ωστόσο μην τα φάτε αμέσως πριν το τρέξιμο, καθώς μπορεί να δράσουν ως καθαρτικό.

Θερμίδες: 100 ανά 5 αποξηραμένα δαμάσκηνα.

8 Μπάρες ενέργειας
Γιατί είναι καλές: Έχουν παρασκευαστεί ειδικά για δρομείς και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εκείνες που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες ή σε πρωτεΐνες. Είναι νόστιμες και κυκλοφορούν σε πολλές γεύσεις.

Πότε είναι καλές: Πριν τον αγώνα, κατά την διάρκεια ενός μαραθωνίου και μετά τον αγώνα.

Θερμίδες: 200-300 ανά 150gr κατά μ.ο.

9 Αγγλικά πιτσάκια
Γιατί είναι καλά: Περιλαμβάνουν τρεις ομάδες τροφίμων: Αλέσεως, γαλακτοκομικά και λαχανικά και παρέχουν πρωτεΐνη, ασβέστιο και καροτίνη. Όλα είναι απαραίτητα για γερά οστά.

Πότε είναι καλά: Οποιαδήποτε στιγμή μετά το τρέξιμο ή σαν απογευματινό σνακ.

Θερμίδες: 300 ανά δύο μισά πιτσάκια (σε μέγεθος muffin).

10 Μπάρες με σύκο
Γιατί είναι καλές: Είναι ένα γευστικό σνακ που μπορεί να σας παράσχει υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Πότε είναι καλές: Ολες τις ώρες, ακόμη και στην μέση ενός μαραθωνίου, όταν θέλετε να ανακτήσετε την ενέργειά σας.

Θερμίδες: 110 ανά 2 μπάρες.

11 Γρανίτες φρούτων
Γιατί είναι καλές: Αυτό το δροσιστικό σνακ είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία βοηθά το ανοσοποιητικό και την καλή απορρόφηση του σιδήρου.

Πότε είναι καλές: Κυρίως αμέσως μετά από ένα έναν κουραστικό αγώνα.

Θερμίδες: Θερμίδες: 75 ανά 100 γραμμάρια φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

12 Γιαούρτι φρούτων
Γιατί είναι καλό: To γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεϊνη και κάλιο, ενώ είναι χαμηλό σε λιπαρά και αποτελεί καλή πηγή για υδατάνθρακες. Συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Πότε είναι καλό: Κάθε ώρα. Κάποιοι δρομείς συνηθίζουν να το καταναλώνουν πριν από τον αγώνα, καθώς είναι εύκολο στην πέψη.

Θερμίδες: 250 ανά 200 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι.

13 Μπάρες γκρανόλας
Γιατί είναι καλές: Μια τέτοια μπάρα, χαμηλή σε θερμίδες, θα ικανοποιήσει την όρεξη για κάτι γλυκό. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β και σιδήρου.

Πότε είναι καλές: Οποιαδήποτε ώρα νιώσετε την ανάγκη για κάτι γλυκό, χωρίς να νιώσετε ενοχές.

Θερμίδες: 11Ο ανά 50 γραμμάρια μπάρας.

14 Πράσινη σόγια
Γιατί είναι καλή: Σε οποιαδήποτε μορφή η σόγια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνη Β και ισοφλαβόνες που ενισχύουν την υγεία στα οστά. Συμβάλει στην αποφυγή καρδιακών νοσημάτων και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πότε είναι καλή: Μετά την προπόνηση ή σαν ένα απογευματικό σνακ χαμηλό σε θερμίδες.

Θερμίδες: 125 ανά ½ φλιτζάνι ωμής σόγιας ή βρασμένης.

Edamame soy beans shelled and with pods in bowls
15 Χούμους σε κράκερς σιταριού
Γιατί είναι καλό: Εμπεριέχει πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6 και φολικό οξύ. Το τελευταίο συμβάλει σε μια εγκυμοσύνη δίχως προβλήματα, ενώ παράλληλα προστατεύει από αναιμία και καρκίνο του στήθους.

Πότε είναι καλό: Είναι καλό σαν συμπληρωματικό σνακ το πρωί ή το απόγευμα.

Θερμίδες: 280 ανά 3 κουταλιές της σούπας χούμους και 8 κράκερς.

16 Πλιγούρι βρώμης
Γιατί είναι καλό: Σύμφωνα με έρευνες, βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης. Επίσης θα σας προσφέρει υδατάνθρακες προκειμένου να ενισχύσετε την ενέργειά σας αλλά και να είστε σε εγρήγορση.

Πότε είναι καλό: Είναι καλό να καταναλωθεί πριν τον αγώνα ή όταν θέλετε ένα γευστικό πρωινό.

Θερμίδες: 150 ανά 1/2 φλιτζάνι.

17 Γκοφρέτες ρυζιού με φυστικοβούτηρο
Γιατί είναι καλές: Είναι χαμηλές σε θερμίδες, ενώ το φυστικοβούτηρο είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά και βιταμίνης Ε που βοηθά στην ανάπλαση των μυών.

Πότε είναι καλές: Στην μέση του πρωινού ή του απογεύματος.

Θερμίδες: 225 ανά μια γκοφρέτα ρυζιού με 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο.

18 Smoothies
Γιατί είναι καλά: Αν χρησιμοποιείτε τα φρούτα και το γάλα σόγιας, τα smoothies είναι ένας εύκολος τρόπος για να καταναλώσετε μια υγιή δόση φυτικών ινών και σόγιας. Επίσης εμπεριέχουν βιταμίνη C και Α, καθώς και κάλιο, φυτικές ίνες και ασβέστιο.

Πότε είναι καλά: Λειτουργούν καλά ως πρωινό το καλοκαίρι, πριν από έναν αγώνα, ή ως κάτι δροσιστικό μετά από το τρέξιμο.

Θερμίδες: Περίπου 200 ανά 12 ουγκιές.

19 String Cheese
Γιατί είναι καλό: Πολλοί δρομείς δεν έχουν στον οργανισμό την κατάλληλη ποσότητα ασβεστίου, ειδικά όσοι δεν καταναλώνουν αρκετά γαλακτοκομικά προϊνόντα. Το συγκεκριμένο σνακ αποτελεί έναν γευστικό τρόπο για να πάρει κανείς ασβέστιο και πρωτεϊνες, αλλά και κάποια λιπαρά.

Πότε είναι καλό: Συνοδεύστε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες με 1-2 στίκς έπειτα από έναν κουραστικό αγώνα.

Θερμίδες: 80 ανά 25 γραμμάρια.

20 Τορτίγια γεμιστή με τηγανιτά φασόλια, σάλσα και τυρί
Γιατί είναι καλή: Οι τορτίγιες με φασόλια είναι πλούσιες σε πρωτεϊνες και φυλλικό οξύ και επίσης παρέχουν ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Πότε είναι καλή: Σαν ένα σνακ πριν το τρέξιμο, ή σαν ελαφρύ γεύμα.

Θερμίδες: 310 ανά μερίδα τορτίγιας, (2 κουταλιές της σούπας σάλτσα, τυρί μοτσαρέλα και 1/2 φλιτζάνι φασόλια).

21 Τόνος
Γιατί είναι καλός: Είναι ψάρι πλούσιο σε πρωτεϊνες και ω- 3 λιπαρά οξέα που συμβάλουν στην καλή καρδιακή λειτουργία. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που τρώνε τουλάχιστον 3 έως 4 ουγγιές την εβδομάδα είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή προσβολη και ότι οι γυναίκες που τρώνε τουλάχιστον 2 μερίδες ψάρι την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Πότε είναι καλός: Ότι πρέπει για μεσημεριανό ή για το απόγευμα. Σκεφτείτε μια τονοσαλάτα με μαγιονέζα light και φέτες ντομάτας.

Θερμίδες: 110 ανά 100 γραμμάρια, σε κονσέρβα νερού.

22 Ζελεδάκια Gummy Bears
Γιατί είναι καλά: Είναι χαμηλά σε λιπαρά και αποτελούν πλούσια πηγή υδατανθράκων.

Πότε είναι καλά: Πολλοί δρομείς τα επιλέγουν όταν χρειάζονται κάτι που θα τους δώσει ενέργεια εν μέσω ενός μεγάλου αγώνα ή ενός μαραθωνίου.

Θερμίδες: 130 ανά πακέτο.

23 Γεμιστό μπισκότο
Γιατί είναι καλό: Το σνακ αυτό είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Δεν είναι ακριβό και δεν χρειάζεται προετοιμασία. Επίσης χωρά άνετα σε σάκο γυμναστικής.

Πότε είναι καλό: Θα σας βοηθήσει αν είστε πρωινός δρομέας και θα σας δώσει ώθηση έπειτα από μια εξαντλητική προπόνηση.

Θερμίδες: 100 το κάθε ένα.

24. Ποπ Κορν μικροκυμάτων
Γιατί είναι καλό: Το αποβουτυρωμένο ή ελαφρά βουτυρωμένο ποπ κορν είναι χαμηλό σε θερμίδες. Είναι τέλειο όταν επιθυμείτε κάτι αλμυρό αλλά δεν θέλετε να παχύνετε.

Πότε είναι καλό: Καλύτερα τις απογευματινές ώρες

Θερμίδες: 80 έως 100 θερμίδες ανά 2 φλιτζάνια.

25. Πρέτσελς
Γιατί είναι καλό: Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσιας σε υδατάνθρακες. Ακόμη και τα αλμυρά είδη, είναι κατάλληλα για δρομείς που δεν έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην αναπλήρωση του νάτριου που χάνεται με το τρέξιμο.

Πότε είναι καλό: Είναι καλό να καταναλώνονται σαν απογευματινό σνακ.

Θερμίδες: 110 η μερίδα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα