1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

10 μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το άγχος


Μήπως υποφέρεις και εσύ από άγχος;

Ενώ είναι εύκολο – και κατανοητό – να εκνευρίζεσαι όταν κάποιος μιλάει για μια «θαυματουργή θεραπεία» για το άγχος σου, είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσεις ότι υπάρχουν μερικές αλλαγές, έστω και μικρές, που μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς το άγχος σου.

Το άγχος είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί εντελώς, αλλά μια μικρή αλλαγή στη ρουτίνα σου μπορεί τουλάχιστον να κάνει το άγχος λίγο πιο διαχειρίσημο.

Διάβασε παρακάτω κάποιες μικρές αλλαγές που κάποιοι έκαναν και είδαν σημαντική διαφορά στη ζωή τους:

1. Στρώσε το κρεβάτι σου κάθε πρωί
“Στρώνω το κρεβάτι μου κάθε πρωί. Έτσι, ξεκινώ τη μέρα με την αίσθηση ότι έχω ήδη καταφέρει κάτι. Επίσης, ανεξάρτητα από το πόσο κακή ήταν η μέρα μου, μπορώ να γυρίσω σε ένα ωραίο και τακτοποιημένο σπίτι.”

2. Μίλησε στους άλλους για το άγχος σου
“Με βοηθάει να μιλάω για όσα με αγχώνουν με τους φίλους και το σύντροφο μου το βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο, αφαιρώ ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου και ο ύπνος μου γίνεται καλύτερος”.

3. Ξόδεψε λιγότερο χρόνο στα κοινωνικά μέσα / στην οθόνη σου
“Κάνω προσωρινά διαλείμματα από το Facebook αφαιρώντας την εφαρμογή από το κινητό μου. Μπορώ να μπω από το site, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο και άνετο και με κάνει να ξοδεύω λιγότερες ώρες εκεί.”

“Περιορισα τις ώρες που περνάω στα κοινωνικά μέσα. Το άγχος μου ανέβαινε κάθε φορά που θα έμπαινα σε αυτά, γιατί συγκρινόμουν με όλους και η αυτοεκτίμηση μου έπεφτε σημαντικά.”

“Προσπαθώ να μην πιάνω το κινητό μου μόλις ξυπνάω το πρωί.”

4. Πες “όχι”
“Είμαι ειλικρινής και λέω περισσότερα “όχι”. Τα “ίσως” δεν βοηθούν, λέω “όχι” για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, οι άλλοι πρέπει να το σεβαστούν αυτό και μην με πιέζουν. Κάνω το καλύτερο που μπορώ, αλλά έχω τα όριά μου.”

5. Χρησιμοποίησε Γνωστικές Τεχνικές Θεραπείας Συμπεριφοράς
“Κάνω ένα κόλπο μυαλού με τον εαυτό μου. Προσπαθώ να αξιολογώ την ημέρα μου. Για παράδειγμα, θα σκεφτώ τι συνέβη εκείνη την ημέρα και θα αξιολογήσω πόσο καλή ήταν η μέρα. Ωστόσο, πρέπει να είμαι σε θέση να δώσω “αποδείξεις” για να υποστηρίξω τη βαθμολογία μου. Δεδομένου ότι το άγχος με πείθει ότι είχα μια δύσκολη μέρα, όταν σκέφτομαι τους στόχους που είχα καταφέρει και τα πράγματα που έκανα, βλέπω ότι ήταν πραγματικά μια καλή μέρα. Η στάση μου βελτιώνεται και μπορώ να καταλάβω αν ήταν μόνο άγχος ή αν είχα πραγματικά μια δύσκολη μέρα. Αν ήταν μόνο το άγχος μου, η αντανάκλαση με βοηθάει να αναγνωρίσω τη ψευδαίσθηση και η εντύπωση μου για την ημέρα γίνεται θετική. Υποθέτω ότι είναι ένα είδος καθημερινής πρακτικής ευγνωμοσύνης.”

6. Κάνε πράξεις ενσυνείδησης
“Γιόγκα και διαλογισμός! Η ενσυνείδηση είναι πραγματικά χρήσιμη, σε βοηθά να είσαι παρούσα στη στιγμή.”

“Η ευγνωμοσύνη και η ενσυνείδηση έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Το άγχος έχει συχνά να κάνει με το μέλλον, το τι μπορεί ή δεν μπορεί να συμβεί. Η προσοχή και η ευγνωμοσύνη σε κρατούν στη στιγμή και σε βοηθούν να εκτιμήσεις αυτά που έχεις ήδη.”

7. Κάνε λίστες
“Έχω ένα ημερολόγιο, αλλά χρησιμοποιώ επίσης έναν τοίχο από χαρτόνι, αυτοκόλλητα για σημειώσεις και μια εφαρμογή στο τηλέφωνό μου για να κάνει πιο εμφανή αυτά που πρέπει να θυμάμαι.”

8. Κάνε γυμναστική
“Γυμνάζομαι κυρίως στο διάδρομο ή κάνω ποδήλατο, με απλές αλλά αργές προπονήσεις.”

9. Κάνε πρακτική στην αποδοχή
“Προσπαθώ να αποδέχομαι το ποια είμαι σαν άνθρωπος. Μου επιτρέπει να κάνω πίσω όταν χρειάζεται, εντελώς απαλλαγμένη από ενοχές. Δεν αλλάζει τα επίπεδα του άγχους, αλλά απομακρύνει τις ενοχές μου.”

10. Βγάλε τοξικούς ανθρώπους / πράγματα από τη ζωή σου
“Έβγαλα όλους τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μου και αφαίρεσα όλες τις ειδήσεις και τις πολιτικές σελίδες στα social media. Η ζωή είναι πολύ καλύτερη και βάζω τις ανάγκες μου πρώτα.”

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα