1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

10 ιδιοφυείς ιδέες για να αποταμιεύσεις χρήματα


Εδώ θα βρεις μερικές ιδιοφυείς ιδέες για να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα και να διευκολύνεις τον τρόπο ζωής σου.

Διάβασε μέχρι το τέλος και θα αλλάξεις σίγουρα τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου.

1. Ελάττωσε το delivery

Όλοι μας τρώμε έτοιμο φαγητό τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα. Προσπάθησε να καθιερώσεις μόνο μία μέρα την εβδομάδα για delivery και σίγουρα θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα. 2

2. Χρησιμοποίησε διαφορετικούς φακέλους για τα έξοδα του μήνα.

Ο τρόπος απλός: ένας χρωματιστός φάκελος για κάθε μηνιαία δαπάνη (σούπερ μάρκετ, λογαριασμοί, πιστωτική κάρτα κτλ). Στις αρχές του μήνα βάζεις σε κάθε φάκελο το ποσό που θα χρειαστείς για το μήνα και πληρώνεις από εκεί. Έτσι έχεις έλεγχο των ποσών που ξοδεύεις και δε γίνονται σπατάλες.

3. ‘Οταν βρίσκεις προϊόντα σε προσφορές, κράτα απόθεμα.

Όταν βρίσκεις προσφορά σε προϊόντα που δεν λήγουν άμεσα (χαρτικά, συσκευασμένα τρόφιμα, απορρυπαντικά κτλ.), μπορείς να αγοράσεις αρκετά και να κρατήσεις απόθεμα μέχρι την επόμενη προσφορά.

4. Κάνε τις αγορές σου από τα καταστήματα 1€

Υπάρχουν πολλά καταστήματα με προϊόντα 1 ευρώ, από τα οποία μπορείς να αγοράσεις κάποια πράγματα καθημερινής χρήσης πολύ πιο οικονομικά.

5. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου από νωρίς.
Φτιάξε ένα πλάνο με τα γεύματα από τις αρχές του μήνα. Έτσι θα γνωρίζεις ακριβώς τι θέλεις να μαγειρέψεις και τι θέλεις να αγοράσεις.

6. Χρησιμοποίησε κουπόνια
Μπορείς να βρεις πολλά εκπτωτικά κουπόνια σε ιστοσελίδες, σούπερ μάρκετ κτλ. Κράτησέ τα και χρησιμοποίησέ τα την κατάλληλη στιγμή.

7. Κουμπαράς για τα ψιλά
Στο τέλος της ημέρας βάζε τα ψιλά που σου έχουν περισσέψει σε ένα κουμπαρά. Θα εκπλαγείς με το ποσό που θα έχεις μαζέψει στο τέλος κάθε μήνα.

8. Εκμεταλλεύσου τις εκπώσεις
Όταν τελειώνει η σεζόν πάντα υπάρχουν εκπτώσεις σε ρούχα και παπούτσια της χρονιάς που πέρασε. Εκμεταλλεύσου τις και κάνε τις αγορές σου οικονομικά για την επόμενη χρονιά, με εκπτώσεις ακόμα και 50-60%.

9. Φτιάξε τα δικά σου απορρυπαντικά
Και θα γλιτώσεις πολλά χρήματα, αλλά και θα είσαι σίγουρος ότι τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείς είναι με τα κατάλληλα υλικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Και οικονομία και ανακύκλωση! Μερικές ιδέες θα βρεις και εδώ.

10. Κράτα αρχείο με τα έσοδα και τα έξοδα

Ένας πολύς αποτελεσματικός τρόπος να κάνεις οικονομία, είναι να καταγράφεις σχολαστικά τα έσοδα και τα έξοδα του σπιτιού σου. Θα γνωρίζεις ακριβώς τι ξόδεψες και πού και θα έχεις καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σου.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα