1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Σχεσεις και Σεξ

10 βήματα για να αγαπηθείς αληθινά


Πολλοί άνθρωποι μπλέκουν στο μυαλό τους τι σημαίνει αγάπη. Τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι αληθινά, και πόση δουλειά χρειάζεται να κάνεις για να το βρεις αυτό. Όχι, η αληθινή αγάπη δεν έρχεται κεραυνοβόλα, αλλά χτίζεται όταν και οι δύο σύντροφοι αρχίζουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο σαν να είναι ο πιο δικός τους άνθρωπος.

Αυτά είναι τα δέκα βήματα που πρέπει να κάνεις για να αγαπηθείς αληθινά…

Μοιράσου αυτά που σου δίνουν χαρά
Ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου θέλει να σου προσφέρει όση ευτυχία μπορεί, αλλά κι εσύ καλό είναι να του κάνεις την δουλειά λίγο πιο εύκολη. Μην παίζεις παιχνίδια και μην περιμένεις από τους ανθρώπους να μαντεύουν αυτά που σκέφτεσαι.

Δείξε τον σεβασμό που πρέπει
Πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, στο οποίο δεν υπάρχει κάποια λογική, δεν πρέπει να ξεχνάς πως όταν ένας άνθρωπος σε επιλέγει για να σε έχει δίπλα του, αφιερώνει χρόνο πάνω σου. Αυτόν τον χρόνο που μας χαρίζουν τόσο απλόχερα αυτοί που μας αγαπούν πρέπει να τον σεβόμαστε και να μην γινόμαστε αχάριστοι μαζί του.

Δώσε την επιβεβαίωση που χρειάζεται
Όπως κι εσύ έχεις τις στιγμές σου που κυνηγάς την επιβεβαίωση και θες να σου την δώσουν, έτσι θα πρέπει να την προσφέρεις κι εσύ. Όταν ένα άτομο κάνει προσπάθειες για να είναι εντάξει απέναντί σου, το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να δείξεις την εκτίμησή σου.

Μην κολλάς
Ούτως ή άλλως, θα κολλήσετε επειδή αρέσετε ο ένας στον άλλο και οι χημείες του εγκεφάλου σας φτιάχνουν ωραία διαλύματα όταν αναμειγνύονται. Συνεπώς, τις ώρες που περνάτε χωριστά πρέπει και οι δυο να τις απολαμβάνετε και να μην νιώθετε πως αν δεν είστε συνέχεια μαζί, θα έρθει η καταστροφή του κόσμου.

Δείξε εμπιστοσύνη
Όταν ένας άνθρωπος σού δίνει τον λόγο του, και όταν αυτόν τον άνθρωπο τον αγαπάς, γιατί να χαραμίζεις χρόνο και ενέργεια με καχύποπτες σκέψεις; Ναι, η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται, αρκεί και εσύ να έχεις διάθεση να την προσφέρεις από την αρχή.

Να θυμάσαι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αγαπήσεις κάποιον
Και ο καθένας έχει τον αγαπημένο του. Εσύ γνωρίζεις πώς θέλει να αγαπηθεί το άτομο που έχεις απέναντί σου; Γνωρίζει το ίδιο για εσένα;

Να θυμάσαι να βοηθάς, με ό,τι κι αν προκύψει
Υπάρχουν δύο είδη συντρόφων: Αυτοί που γκρινιάζουν ότι ποτέ δεν γίνεται τίποτα, κι αυτοί που βοηθούν. Δεν θες να ανήκεις στο πρώτο είδος, δεν είναι και οι πιο εύκολοι άνθρωποι για να τους αγαπήσεις.

Δώσε στο άλλο άτομο χρόνο να εκφραστεί
Αν εσύ είσαι από τους ανθρώπους που δεν δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει και για τον σύντροφό σου. Στις περισσότερες σχέσεις, χρειάζεται λίγος καιρός μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας και να επικοινωνείτε αποτελεσματικά ακόμα και με μονολεκτικές προτάσεις. Αυτό χτίζεται με τον καιρό, δεν είναι ποτέ κάτι που το βρίσκεις έτοιμο.

Μην ξεχνάς ότι είσαι σύντροφος, όχι γονιός
Επειδή, δυστυχώς, πολλά άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα τον διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτά τα δύο, και αναζητούν από τους ερωτικούς συντρόφους τους μια φροντίδα τελείως διαφορετική. Μην φέρεσαι στο ταίρι σου σαν να είναι παιδάκι, και μην προσπαθήσεις να καλύψεις κάποιον άλλο ρόλο στην ζωή του.




Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα