1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ύπνος: Γιατί ξυπνάω συνέχεια μέσα στη νύχτα; Οι 8 λόγοι

Είναι 2 το πρωί και για ακόμα μια φορά ξυπνάτε χωρίς κανένα λόγο. Νυστάζετε κι όμως δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε. Γιατί όμως γίνεται αυτό; Η επιστήμη τώρα έχει την απάντηση.

Αν και σύμφωνα με τους ειδικούς το να ξυπνήσουμε ακόμα και τέσσερις φορές μέσα στη νύχτα είναι φυσιολογικό, εμάς μας εκνευρίζει και μας κάνει να αισθανόμαστε πως δεν απολαμβάνουμε τον ύπνο μας. Τι μπορεί λοιπόν να φταίει; Εδώ είναι οι 8 κύριοι λόγοι σύμφωνα με την επιστήμη.

1. Ανάγκη για τουαλέτα:
Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να ξυπνάμε γιατί δεν είναι καλό να κρατάμε τα ούρα
2. Κάνει ζέστη:
Είναι ωραία να είμαστε ζεστά στο κρεβάτι μας ιδίως τώρα τον χειμώνα αλλά και η υπερβολική ζέστη δεν μας αφήνει να απολαύσουμε τον ύπνο μας. Η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 19 βαθμοί.
3. Κατάθλιψη:
Η αϋπνία είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα
4. Κινητό:
Το φως το κινητού που έχουμε δίπλα μας μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι και δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε.
5. Ηλικία:
Έρευνες έχουν δείξει πως όσο μεγαλώνουμε τόσο λιγότερες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε.
6. Αλκοόλ:
Μπορεί να μας ζαλίζει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μας κάνει και να κοιμηθούμε σαν πουλάκι γιατί μας φέρνει επίσης πρήξιμο και
7. Αναπνοή:
Όταν δεν αναπνέουμε καλά είναι λογικό να μην μπορούμε να κοιμηθούμε και καλά και να ξυπνάμε.
8. Άγχος:
Οι σκέψεις από τα αμέτρητα πράγματα που μας απασχολούν και τις πολλές υποχρεώσεις είναι πολύ δυνατό να μας κρατάνε ξύπνιους όλη νύχτα.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα