1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Όχι πια γρατζουνιές στις πόρτες


Θα χρειαστείτε:

Ένα φύλλο (διαφανές) πλαστικό, κατά προτίμηση πλεξιγκλάς
4 ξυλόβιδες
Ανεξάρτητα από το αν το σπίτι σας είναι νοικιασμένο ή αν σας ανήκει είναι καλό να περιορίσετε τις φθορές από τους τετράποδους στις… απολύτως απαραίτητες. Και φαίνεται ότι οι νυχιές και οι γρατζουνιές του σκύλου (και κάποιων γατιών) στην ξύλινη επιφάνεια της πόρτας είναι αρκετά συνηθισμένες και, ευτυχώς, μπορούν να αποφευχθούν.

Δεν είναι μόνον οι κακομαθημένοι σκύλοι (ή γάτοι) που συνηθίζουν να γρατζουνάνε την πόρτα ούτε μόνον οι σκύλοι που δεν τους αρέσει να μένουν μόνοι τους, ούτε μόνον αυτοί που κάτι τους πανικόβαλε ούτε μόνον εκείνοι που δεν βλέπουν την ώρα να πέσουν στην αγκαλιά σας ούτε μόνο αυτοί που ανυπομονούν να βγουν βόλτα ούτε μόνον όσοι…

Είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις που οδηγούν έναν σκύλο (ή γάτο) να πηδάει πάνω σε μια πόρτα και όλοι οι σκύλοι (και οι γάτοι) έχουν νύχια που χαράζουν μαλακά υλικά όπως είναι το ξύλο. Δεν είναι καν απαραίτητο να έχουν την πρόθεση να χαράξουν την πόρτα. Το… βάθος της γρατζουνιάς επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως είναι το βάρος του ζώου, το πόσο μακριά και πόσο μυτερά νύχια έχει αλλά και από το αν το ζώο ακουμπάει απλώς πάνω στην πόρτα ή έχει την πρόθεση να την τρυπήσει ή να την… «κατεβάσει».

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να γλιτώσουμε την πόρτα μας από τη φθορά με ένα κομμάτι πλαστικό και 4 τρύπες από βίδες.

Προμηθευτείτε ένα φύλλο πλαστικού ικανό να προστατεύσει την πόρτα σας από τα νύχια του (ένα κομμάτι πάχους 3 χιλιοστών αρκεί για τους περισσότερους σκύλους). Φροντίστε το συνολικό ύψος του να προεξέχει 30 εκατοστά από την απόσταση που φθάνει το ζώο.

Στερεώστε το στην πόρτα με 4 ξυλόβιδες μήκους 20 χιλιοστών. Για γάτες συνήθως αρκεί ένα αυτοκόλλητο φύλλο (σαν αυτά που ντύνουμε τα βιβλία για να τα προστατεύσουμε) αλλά συχνά η κόλλα προκαλεί μεγαλύτερη ζημία κατά την αφαίρεση από 4 βίδες. Εσείς αποφασίζετε!

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα