1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Όσιος Παΐσιος, Ο Μοναχός που δεν ζητούσε κάτι για τον εαυτό του και του πήγε έναν άρρωστο!

Όσιος Παΐσιος, Ο Μοναχός που δεν ζητούσε κάτι για τον εαυτό του και του πήγε έναν άρρωστο!

Όσιος Παΐσιος (1924-1994).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Ένας προσκυνητής επισκέφτηκε το Άγιον Όρος. Έπασχε χρόνια από ρευματισμούς και δυσκολευόταν υπερβολικά να περπατήσει. Γνώριζε τον γέροντα Ι., που ασκήτευε σ’ ένα κελλί.

Πήγε εκεί και του έλεγε για τα προβλήματα, που είχε με τα πόδια του. Ο γέροντας Ι., επειδή αγαπούσε και ευλαβείτο τον γέροντα Παΐσιο, πρότεινε στον αδελφό να τον επισκεφτούν μαζί και να τον παρακαλέσουν.
Τον πήρε, λοιπόν, και πήγαν στο κελί του.

Ο Γέροντας ήταν στην αυλή και μόλις είδε τον πατέρα Ι. με τον αδελφό, είπε:
– Γέροντα, όλο για τους άλλους νοιάζεσαι!

Εννοώντας ότι για τον εαυτό του δεν είχε ζητήσει ποτέ τίποτα, αν και πονούσε πολύ στα πόδια του κι ο ίδιος, γιατί, όταν ήταν νέος, είχε πέσει από ποδήλατο κι είχε πολλά κατάγματα κι υπέφερε από τους πόνους.

Εντέλει ο πατήρ Παΐσιος τους υποσχέθηκε ότι θα εύχεται να γίνουν καλά.

Πράγματι, από την ώρα που έφυγαν από τον Γέροντα και ο προσκυνητής και ο πατήρ Ι. ένιωθαν πολύ καλύτερα στα πόδια και βάδιζαν πιο άνετα.

Στον πατέρα Ι. πέρασαν εντελώς οι πόνοι δι’ ευχών του Γέροντα και μάλιστα, όταν διηγείται το περιστατικό, σηκώνεται όρθιος και αρχίζει να χοροπηδά σαν μικρό παιδί, για να δουν όλοι «ιδίοις όμμασι» ότι τα πόδια του έγιναν εντελώς καλά δι’ ευχών του Γέροντα!

 

Από το βιβλίο του Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, «Σκεύος εκλογής», Άγιον Όρος.

 

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα