1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Aποκάλυψεις σοκ

Όλο το παρασκήνιο για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας. Ο ρόλος του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου


Του Ηλία Προύφα

Αναμφισβήτητα η χώρα μετά το 2003, αναμένεται να ”τρέξει” ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φρεγάτες, αεροσκάφη Rafale, αντιαρματικά όπλα για το Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέου τύπου για το ΠΝ και νέοι τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι για την πολεμική αεροπορία, θα εμπλουτίσουν το οπλοστάσιο και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια κρίσιμη για από πλευράς γεωστρατηγικών εξελίξεων περίοδο, για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

Μαζί με τον οπλισμό, νέο ανθρώπινο δυναμικό, (15.000 ανδρών και γυναικών) που είναι τόσο απαραίτητο για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προστεθεί και στους τρεις κλάδους (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) ενισχύοντας τις μάχιμες μονάδες σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Το παραπάνω εξοπλιστικό πρόγραμμα ”μαμούθ”, το οποίο θα ανέλθει στο ποσό των 25 δισ., φέρει εξ ολοκλήρου την υπογραφή στα ”πάντα”, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Συγκεκριμένα, από την ιδέα της κατάρτισης ενός άκρως απαραίτητου και πλήρους επιχειρησιακού εξοπλιστικού προγράμματος, το σχεδιασμό του με την καταγραφή των αναγκών, τις επαφές και συμφωνίες με ξένες κυβερνήσεις και υπουργούς όπως τη Γαλλίδα ΥΠΑΜ, Φλωράνς Παρλί, τις μελέτες και τέλος την τελική πρόταση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όλα έχουν τη σφραγίδα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο φάκελλος ”εξοπλιστικό πρόγραμμα”, που παραδόθηκε δια χειρός Νίκου Παναγιωτόπουλου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υιοθετήθηκε απόλυτα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως ένας από τους καλύτερους και πιο έμπιστους υπουργούς του Πρωθυπουργού, βρισκόταν συνεχώς και για το συγκεκριμένο θέμα σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος με τη σειρά του τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, ο ΥΕΘΑ με τους συνεργάτες του σε όλα τα επίπεδα την πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας, συγκρότησαν ένα πρόγραμμα που θωρακίζει τη χώρα, χωρίς ούτε ένα ευρώ από το υστέρημα του Ελληνικού λαού να πάει χαμένο.

Αυτή είναι και η επιτυχία αυτού του προγράμματος.

Το σύνθημα ”χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης”, που πρόβαλε δίπλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην προχθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, με φόντο μια φρεγάτα στο Αιγαίο, μόνο τυχαίο δεν ήταν…

πηγή: kranosgr.com

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα