1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ψάρι στο φούρνο με λαχανικά | Συνταγή


Εκτέλεση

Μπακαλιαροσ στο φουρνο με λαχανικα,

ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο. Ο μπακαλιαρος στο φουρνο με λαχανικα δε θέλει πολύ προετοιμασία.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ, όπως απαιτεί η συνταγή. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του για να φτιάξουμε το ψάρι στο φούρνο με λαχανικά.

  • Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά για το ψάρι ψητό στο φούρνο.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.
  • Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.
  • Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Καλύπτουμε το ταψί με το ψαρι στο φουρνο με λαχανικα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.
  • Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την απόλυτη συνταγή που είναι ιδανική για δίαιτα με ψαρι στο φουρνο με λαχανικα!

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

“Το ψάρι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, δίνοντας έτσι το υπόστρωμα στο σώμα μας να «χτίσει» και να διατηρήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας και με την πολύτιμη βιταμίνη D. Ο ρόλος της είναι καθοριστικός στη μετατροπή των Τ-λεμφοκυττάρων σε κύτταρα δολοφόνους (NK- cells) που μπορούν και μάχονται τους εξωτερικούς εισβολείς, τα παθογόνα μικρόβια. Σε περίπτωση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D δεν ενεργοποιείται ο αμυντικός αυτός μηχανισμός με αποτέλεσμα η εξουδετέρωση των παθογόνων ιών και βακτηρίων να μην επιτυγχάνεται. Σε αυτά προσθέστε την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα καροτενοειδών (από σέλερι, κρεμμύδι, ντομάτα) που εξασφαλίζεται λόγω της ύπαρξης λιπαρών στη συνταγή (ελαιόλαδο, ψάρι) και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαγητό δεν θα πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο μας διαιτολόγιο.“.

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Διαβάστε οπωσδήποτε και τα 7 πολύτιμα μυστικά μου για να διαλέγετε πάντα τα πιο φρέσκα ψάρια για το τραπέζι σας!

Μετά το ψάρι στο φούρνο, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

Μπαρμπούνια σαβόρο (τηγανητά ψάρια)


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα