1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Χρήσιμα tips για καθαριότητα στο σπίτι


Η λύση για δύσκολους λεκέδες

Για το κραγιόν που αποφάσισε να μετακομίσει στην μπλούζα σας, υπάρχει λύση!

Και αυτή είναι η λακ! Αν το ύφασμα πλένεται στο πλυντήριο, ποτίστε το σημείο με σπρέι για τα μαλλιά, αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια, ταμπονάρετε με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι για να αφαιρέσετε το λεκέ. Πλύνετε ως συνήθως για να ξεπλυθούν τυχόν υπολείμματα λεκέδων.

Τα πλεονεκτήματα της χάρτινης λίμας

Η χάρτινη λίμα δεν είναι ικανή να τραυματίσει τα νύχια σας.

Ειδικά, τα μεγάλα νύχια πρέπει μόνο να λιμάρονται και όχι να κόβονται, αφού μόνο έτσι δεν θα «καταστραφούν». Κρατήστε τη λίμα σε γωνία 45 μοιρών και όχι κάθετα και ξεκινήστε τη διαδικασία χωρίς να βάζετε δύναμη. Έτσι, δεν θα οδηγήσετε τα νύχια σας προς το ξεφλούδισμα.

Κάντε τα μάτια της κουζίνας να λάμπουν

Τι θα χρειαστείτε:
Ξύδι
Γάντια
Σφουγγάρι

Διαδικασία:
Βάζετε μια μικρή ποσότητα από ξύδι γύρω από τα μάτια της κουζίνας. Αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια τρίβετε απαλά με ένα σφουγγάρι. Το λίπος και οι ακαθαρσίες θα αρχίσουν να φεύγουν σταδιακά και η κουζίνα σας θα είναι και πάλι σαν καινούρια.

Οι άλλες χρήσεις της πατάτας

Ένας αγαπημένος τρόπος αντιμετώπισης της σκουριάς για τηγάνια από χυτοσίδηρο, μαχαίρια και άλλα εργαλεία μαγειρικής, είναι η ωμή πατάτα! Για να καθαρίσετε τη σκουριά με μια πατάτα, κόψτε τη στη μέση κατά μήκος ή εγκάρσια, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Βυθίστε την πατάτα από το σημείο κοπής σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε σταθερά πάνω από τη σκουριασμένο περιοχή. Εάν το άκρο της πατάτας γίνει λείο, το κόβεται ξανά και εφαρμόζετε περισσότερο σαπούνι. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η σκουριά, ξεπλύνετε, και στεγνώστε.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα