1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινό: τα είδη είδη και η διατροφική τους αξία


Το χοιρινό είναι ένας από τους πιο γευστικά είδη κρέατος. Συνήθως προέρχεται από νεαρά γουρούνια μικρότερα του ενός έτους. Έχει χρώμα απαλό κόκκινο έως ροζ και μαλακή υφή με ενσωματωμένα κομμάτια λίπους. Το χοιρινό που προέρχεται από γουρούνια μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο σκούρο και έχει πιο τραχιά υφή. Χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου.

Το χοιρινό μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους. Έχει εξαιρετική γεύση και συνδυάζεται εξαιρετικά με ποικιλία άλλων τροφίμων.

Κάθε κομμάτι χοιρινό έχει τη δική του ξεχωριστή γεύση και χρειάζεται τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος. Στην αγορά βρίσκεται χύμα, συσκευασμένο, φρέσκο, κατεψυγμένο ολόκληρο, γεμιστό ή κομμένο σε φέτες.

Για την παρασκευή χοιρινού κρέατος τα γουρούνια εκτρέφονται σε οργανωμένες μονάδες (χοιροτροφεία). Στην αγορά τα εγχώρια χοιρινά φέρουν μπλε ρομβοειδή σφραγίδα. Τα εισαγόμενα χοιρινά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρουν μπλε παραλληλόγραμμη σφραγίδα, ενώ αυτά που προέρχονται από τρίτες χώρες πράσινη παραλληλόγραμμη που γράφει “εξωτερικού”.

Το λίπος του διακρίνεται εύκολα και μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο μοσχάρι, αφού το λίπος του είναι ενδομυικό.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα