1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινό κατσαρόλας με γιαούρτι μουστάρδα και λεμόνι | Συνταγές


Πεντανόστιμο χοιρινό που λιώνει στο στόμα, με μια ελαφριά σάλτσα με γιαούρτι, μουστάρδα και λεμόνι σερβιρισμένο με ένα νοστιμότατο πιλάφι. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για το χοιρινό
  • 1½ κιλό χοιρινό λαιμό
  • 50 γρ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 στικ σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες, 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε 2-3 φέτες
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 800 ml νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα κόλιανδρου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Για το πιλάφι
  • 400 γρ. ρύζι μακρύκκοκο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το χοιρινό σε μέτριες μερίδες, το αλατοπιπερώνετε, το “περνάτε” από το αλεύρι και τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια χοιρινού, σε δόσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο.
  2. Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Μετά ξαναβάζετε το κρέας μέσα στη κατσαρόλα, σβήνετε με το λεμόνι και προσθέτετε τη δάφνη και τον κύβο κοτόπουλο με το νερό. Μόλις πάρει βράση και διαλυθεί ο κύβος, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζετε το φαγητό σας για περίπου 1 ώρα και 20 λ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
  4. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε αν χρειάζονται υγρά και προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Όταν το φαγητό σας είναι έτοιμο βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα χειρός. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε και σβήνετε το μάτι της κουζίνας.
  5. Αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στο σβησμένο μάτι και αρχίζετε να μεταφέρετε σιγά σιγά λίγα από τα υγρά του φαγητού που έχουν μείνει μέσα στη κατσαρόλα, μέσα στο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού ανακατεύοντας διαρκώς. Αυτό γίνεται για να μην σας “κόψει” το γιαούρτι.
  6. Μετά ρίχνετε τη σάλτσα που φτιάξατε στο μπολ μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού, ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και το ξύσμα και την αποσύρετε από τη φωτιά.
  7. Για το ρύζι: Παράλληλα με το χοιρινό, λίγο πριν γίνει, φτιάχνετε το ρύζι σας. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι και το βράζετε για όση ώρα αναγράφει η συσκευασία του (η κάθε μάρκα διαφέρει στο χρόνο βρασμού).
  8. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε το επαναφέρετε στην κατσαρόλα που το βράσατε, ρίχνετε ελαιόλαδο ή ανάμικτο με βούτυρο, το ανακατεύετε καλά και το σερβίρετε ζεστό μαζί με το ζεστό χοιρινό πασπαλισμένο, προαιρετικά, με λίγα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου. 

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινό κατσαρόλας με γιαούρτι μουστάρδα και λεμόνι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα