1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινός λαιμός με πορτοκάλι στο φούρνο | Συνταγή


Εκτέλεση

Αυτός ο χοιρινός λαιμός στο φούρνο με γλάσο πορτοκάλι, είναι μια φανταστική γιορτινή συνταγή για τα τραπέζια σας.

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει το χοιρινό λαιμό. Ο χοιρινός λαιμός είναι πολύ νόστιμο κομμάτι και αρκετά οικονομικό. Αλατοπιπερώνουμε καλά, βάζουμε πάνω μυρωδικά και δένουμε σφιχτά με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του. Φροντίζουμε το λιπαρό μέρος να είναι από πάνω ώστε να λαδώσει το υπόλοιπο κρέας.

Βάζουμε το κρέας σε σχάρα πάνω σε ταψί και ψήνουμε για 30΄στους 220 °C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄επιπλέον.

Γλασάρουμε με πινέλο το χοιρινό κάθε 15΄, συνεχίζοντας το ψήσιμο για 1 ώρα επιπλέον. Αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου για 15΄και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε το ζουμερό χοιρινό.

Για το γλάσο με πορτοκάλι

Ζεσταίνουμε το βούτυρο να ξανθύνει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε ανακατεύοντας να πάρει χρυσό χρώμα και να καραμελώσει. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το γλάσο και σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει, περίπου για 15-20΄και να γίνει σαν μέλι η υφή του.

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Αλείφουμε το χοιρινό με το κρύο γλάσο.

Διαβάστε επίσης στα μυστικά μου, πως να μαγειρέψετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.

Ετοιμάζετε γιορτινό τραπέζι; Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ!

Αν σας άρεσε ο χοιρινός λαιμός στο φούρνο με πορτοκάλι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

Μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα με πατάτες


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα