1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο (Video) | Συνταγές


Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκκαλο, με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο, για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια συνταγή (από εδώ) τόσο εύκολη και γρήγορη που θα γίνει η … χαρά της νοικοκυράς μιας και θα προσφέρει ένα πολύ εύκολο στη παρασκευή του αλλά πολύ νόστιμο πιάτο της στιγμής που όλοι θα λατρέψουν. 

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 1/3 φλ. τσαγιού, τριμμένη (στο μέτριο του τρίφτη) παρμεζάνα
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 πρέζες πάπρικα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ που να χωράει τις 4 μπριζόλες. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Με ένα πινέλο αλείφετε τις μπριζόλες με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και από τις 2 πλευρές, και τις αλατοπιπερώνετε. (Προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας που είναι αλμυρή).
  3. Σε ένα μπολ ή μεγάλο βαθύ πιάτο, αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη παρμεζάνα, τη τριμμένη φρυγανιά, τη σκόνη σκόρδου, τη πάπρικα και τον αποξηραμένο μαϊντανό. Πανάρετε και από τις 2 πλευρές τις μπριζόλες στο μείγμα τυριού, πατώντας τες ελαφρώς με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά και παντού το μείγμα πάνω στις μπριζόλες.  
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις παναρισμένες μπριζόλες για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τις μεταφέρετε στο λαδωμένο πυρέξ και τις ψήνετε για 25-30 λ περίπου (ή και περισσότερο ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας). Τις σερβίρετε ζεστές με συνοδευτικό επιλογής σας. 

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα