1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα | Συνταγές



Μια πανεύκολη συνταγή (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Τρυφερές χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε με πιλάφι ή πουρέ και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό χοιρινό (από ώμο) κομμένο σε κύβους-μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα σε φέτες
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας ζεστός
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λ. Προσθέτετε τις χοιρινές μπουκίτσες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας απ” όλες τις πλευρές.
  2. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και το 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20-25 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα μανιτάρια.
  3. Ανακατεύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το κρασί, τη μουστάρδα και το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε το μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε να πάει παντού και συνεχίζετε μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. (Αν θέλετε πιο “δεμένη” και πηχτή τη σάλτσα διαλύστε λίγο ακόμα κορν φλάουερ σε 4-5 κ.σ. νερό, το ρίχνετε στο φαγητό και το βράζετε 1 λ ακόμα).  Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές μπουκίτσες με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα