1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χοιρινές καραμελωμένες μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο (Video) | Συνταγές



Πεντανόστιμες, ζουμερές εσωτερικά και καραμελωμένες εξωτερικά μπριζόλες χοιρινές με μελωμένες πατατούλες στο φούρνο καλυμμένες με μια υπέροχη σάλτσα που τις κάνει καραμελωμένες εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για μια ξεχωριστής νοστιμιάς μπριζόλα μιας και καλύπτετε με μια σάλτσα, αλμυρή μεν αλλά και με μια πινελιά γλυκού ισορροπημένο με λίγη μπριζόλα που τους δίνει υπέροχη υφή και σάλτσα. Οι πατατούλες απορροφούν τους ζωμούς της μπριζόλας με την σάλτσα και έτσι απογειώνετε η γεύση του πιάτου. Δοκιμάστε τες και απολαύστε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας τις ωραιότερες μπριζόλες που έχετε γευτεί!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για τη σάλτσα γλασαρίσματος
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
  • 2 κ.σ. κέτσαπ 
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας (κανονική -όπως η “Kikkoman”- και όχι μαύρη γιατί η γεύση της είναι δυνατή)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή (ή λευκή)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ξύδι κατά προτίμηση μηλόξυδο (όχι βαλσάμικο)
  • Για τις μπριζόλες
  • 4 χοιρινές μπριζόλες επιλογής σας με κόκκαλο 200-250 γρ. η μια μαζί με το κόκκαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 800 γρ. πατάτες μπέιμπι κομμένες στη μέση για να είναι μεγέθους 3 εκ. περίπου
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι ημίχοντρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 200 βαθμούς στον αέρα. Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους, τις κόβετε στη μέση και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Μετά τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε καλά. 
  2. Στη συνέχεια τις αραδιάζετε σε ένα μεγάλο ταψί που να χωράει και τις μπριζόλες που θα βάλετε αργότερα και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου, ή αν είναι μεγαλύτερες από το προτεινόμενο μέγεθος, μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Για τη σάλτσα γλασαρίσματος: Εν τω μεταξύ ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σάλτσα γλασαρίσματος, που θα καραμελώσει τις μπριζόλες σας, τα ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν πλήρως και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Για τις μπριζόλες: ΄Οταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τοποθετείτε τις μπριζόλες σε έναν δίσκο, τις αλατοπιπερώνετε (λίγο αλάτι γιατί η σάλτσα είναι αλμυρή και οι πατάτες αλατισμένες) και τις αλείφετε με την σάλτσα γλασαρίσματος μόνο στην επάνω πλευρά τους.
  5. Βγάζετε από το φούρνο το ταψί με τις πατάτες, τις μεταφέρετε όλες περιμετρικά στα τοιχώματα του ταψιού και στο κέντρο τοποθετείτε τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη αναποδογυρίζοντάς τες ώστε η σάλτσα γλασαρίσματος να είναι στην βάση του ταψιού. 
  6. Τις αλείφετε από πάνω με άλλη μια στρώση σάλτσας, φροντίζοντας να κρατήσετε λίγη σάλτσα για αργότερα, ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15-20 λ. Στη συνέχεια ξαναβγάζετε το ταψί και αλλάζετε το φούρνο σας σε λειτουργία του γκρίλ αυξάνοντας ελαφρώς την θερμοκρασία. 
  7. Αναποδογυρίζετε τις μπριζόλες και με την βοήθεια ενός κουταλιού τις αλείφετε και στα πλάγια με την σάλτσα γλασαρίσματος που είχατε κρατήσει. Ανακατεύετε ελαφρώς τις πατάτες και ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στο γκρίλ για άλλα 7-10 λ ή μέχρι να καραμελώσουν αρκετά καλά οι μπριζόλες σας.
  8. Μετά το ξεφουρνίζετε και όπως είναι ζεστό με την βοήθεια ενός πινέλου πάρτε τους “χρυσούς” χυμούς που έχουν μείνει στο ταψί και “ταμπονάρετε” τις μπριζόλες. Αυτό είναι το μυστικό για να πάρουν οι μπριζόλες ωραίο χρώμα και υπέροχη γεύση. Το ξαναβάζετε για λίγα λεπτά κάτω από το γκριλ και το βγάζετε από το φούρνο.
  9. Σερβίρετε ζεστές τις μπριζόλες περιχυμένες με την σάλτσα που έμεινε στο ταψί μαζί με τις μελωμένες πατατούλες, γαρνιρισμένα προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα επιλογής σας και καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Χοιρινές καραμελωμένες μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα